Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. November 08. 14:44, péntek | PR

Állandó dilemma, avagy mindent a reptéri transzferről

Állandó dilemma, avagy mindent a reptéri transzferről

A pihenés mindenkinek jár, de egy külföldi utazás igen költséges tud lenni. Igyekszünk mindent alaposan megtervezni, és kiválasztani a legolcsóbb, de számunkra legjobb megoldásokat.

Mindent át kell gondolni, mert sok kicsi sokra megy.

A nyaralás megtervezése igen fontos folyamat, mellyel a legtökéletesebb vakációt tudjuk költséghatékonyan kikalkulálni. Otthon, az úti cél meghatározása után számba vesszük az utazási lehetőségeket, a szállás és étkezés alternatíváit, majd kiszámítjuk, hogyan járunk anyagilag a legjobban. Sokan elfelejtik, hogy sokat lehet még spórolni a tökéletes transzfer kiválasztásával.

Transzfer lehetőségei

Ha repülővel tervezünk kiruccanni, akkor számos lehetőség van, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre kimenjünk. Választhatjuk a tömegközlekedés lehetőségeit, így vagy buszjárattal, vagy vonattal tudunk kijutni a légikikötőbe. Ez a megoldás bár olcsó, mégis számolnunk kell némi kellemetlenséggel. Késés, dugó előfordulhat, illetve nem túl kellemes a zsúfolt járatokon csomagokkal közlekedni.

Dönthetünk még az autóval való kijutás mellett is. Itt szóba jön a taxi, a minibusz és a saját gépjármű, hisz reptéri parkolásra is van lehetőség. A minibusz megrendelése legalább az indulási időpont előtt, öt órával meg kell történnie, ami a taxi esetében is igen hasznos, ha biztosan szeretnénk autót kapni. A minibusz shuttle szolgáltatásnál számolnunk kell azzal, hogy gyűjtő-terítő járatok vannak, így az egy irányba utazók egy járműben utaznak. A szolgáltatás fix áron érhető el, de a menetidő hosszabb, mert nem egyenesen a reptérre megyünk, és idegenekkel utazunk együtt. Ha viszont nem szeretnénk másokkal együtt utazni, akkor mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. Az egyedül utazás egyik megoldása a taxi, de ez igen költséges.
Ha ezek közül az opciók közül döntünk, akkor bizony előre ki kell találnunk, hogy hogyan jutunk majd haza, ha visszaértünk Budapestre. Nem biztos, hogy azonnal kapunk taxit, a fárasztó repülő út után pedig valóságos tortúra a tömegközlekedéssel való hazatérés. A csomagjaink cipelése ilyenkor sokkal nehezebbnek tűnhet, mint odafelé.A parkolás a repülőtéren kényelmes és költséghatékony
Előre lefoglalható, őrzött, olcsó parkolási lehetőségek vannak a Ferihegyi reptéren. Ha e mellett döntünk, akkor nem kell senkihez és semmilyen időkorláthoz alkalmazkodni. Az egyetlen fontos dolog, hogy az indulás előtt másfél órával kiérjünk a légikikötőbe. A parkoló előre, akár 12 hónappal korábban is lefoglalható. Kiválaszthatjuk, hogy a közelebbi, prémium kategóriás helyet szeretnénk-e, vagy a kissé távolabbit, ami hat percre van a termináltól és igen pénztárcabarát. Kényelmesen bepakolhatjuk a poggyászunkat, komfortosan utazhatunk, és biztonságba tudhatjuk az autónak a visszaérkezésig. Landolás után pedig azonnal be is pattanhatunk a járgányunkba, és pihenten érünk haza.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Rostban gazdag ételek

A gyerekek ízlése szerint ideális reggeli sajnos gyakran egyáltalán nem ideális táplálkozási szempontból. Hogyan tudjuk elérni, hogy elfogyjon a reggeli és még egészséges is legyen?