Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 08. 14:44, péntek | PR

Állandó dilemma, avagy mindent a reptéri transzferről

Állandó dilemma, avagy mindent a reptéri transzferről

A pihenés mindenkinek jár, de egy külföldi utazás igen költséges tud lenni. Igyekszünk mindent alaposan megtervezni, és kiválasztani a legolcsóbb, de számunkra legjobb megoldásokat.

Mindent át kell gondolni, mert sok kicsi sokra megy.

A nyaralás megtervezése igen fontos folyamat, mellyel a legtökéletesebb vakációt tudjuk költséghatékonyan kikalkulálni. Otthon, az úti cél meghatározása után számba vesszük az utazási lehetőségeket, a szállás és étkezés alternatíváit, majd kiszámítjuk, hogyan járunk anyagilag a legjobban. Sokan elfelejtik, hogy sokat lehet még spórolni a tökéletes transzfer kiválasztásával.

Transzfer lehetőségei

Ha repülővel tervezünk kiruccanni, akkor számos lehetőség van, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre kimenjünk. Választhatjuk a tömegközlekedés lehetőségeit, így vagy buszjárattal, vagy vonattal tudunk kijutni a légikikötőbe. Ez a megoldás bár olcsó, mégis számolnunk kell némi kellemetlenséggel. Késés, dugó előfordulhat, illetve nem túl kellemes a zsúfolt járatokon csomagokkal közlekedni.

Dönthetünk még az autóval való kijutás mellett is. Itt szóba jön a taxi, a minibusz és a saját gépjármű, hisz reptéri parkolásra is van lehetőség. A minibusz megrendelése legalább az indulási időpont előtt, öt órával meg kell történnie, ami a taxi esetében is igen hasznos, ha biztosan szeretnénk autót kapni. A minibusz shuttle szolgáltatásnál számolnunk kell azzal, hogy gyűjtő-terítő járatok vannak, így az egy irányba utazók egy járműben utaznak. A szolgáltatás fix áron érhető el, de a menetidő hosszabb, mert nem egyenesen a reptérre megyünk, és idegenekkel utazunk együtt. Ha viszont nem szeretnénk másokkal együtt utazni, akkor mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. Az egyedül utazás egyik megoldása a taxi, de ez igen költséges.
Ha ezek közül az opciók közül döntünk, akkor bizony előre ki kell találnunk, hogy hogyan jutunk majd haza, ha visszaértünk Budapestre. Nem biztos, hogy azonnal kapunk taxit, a fárasztó repülő út után pedig valóságos tortúra a tömegközlekedéssel való hazatérés. A csomagjaink cipelése ilyenkor sokkal nehezebbnek tűnhet, mint odafelé.



A parkolás a repülőtéren kényelmes és költséghatékony
Előre lefoglalható, őrzött, olcsó parkolási lehetőségek vannak a Ferihegyi reptéren. Ha e mellett döntünk, akkor nem kell senkihez és semmilyen időkorláthoz alkalmazkodni. Az egyetlen fontos dolog, hogy az indulás előtt másfél órával kiérjünk a légikikötőbe. A parkoló előre, akár 12 hónappal korábban is lefoglalható. Kiválaszthatjuk, hogy a közelebbi, prémium kategóriás helyet szeretnénk-e, vagy a kissé távolabbit, ami hat percre van a termináltól és igen pénztárcabarát. Kényelmesen bepakolhatjuk a poggyászunkat, komfortosan utazhatunk, és biztonságba tudhatjuk az autónak a visszaérkezésig. Landolás után pedig azonnal be is pattanhatunk a járgányunkba, és pihenten érünk haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat