Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2020. Március 17. 11:35, kedd | PR

Autós utazás és kempingezés leghasznosabb kiegészítője: az inverter

Autós utazás és kempingezés leghasznosabb kiegészítője:  az inverter

Sok esetben van arra szüksége az embernek, hogy autóhasználat közben vagy autós utazás alkalmával elektromos eszközöket üzemeljen be. Legyen az egy hosszabb utazás vagy esetleges kempigezés, ilyen esetekben kifejezetten nagy szerepe van az invertereknek. Ennek az eszköznek köszönhetően és az autó energiájának segítségével különböző elektromos eszközök használhatóvá válnak, mint a laptop, a mobiltelefon, a hordozható televízió, a főzőalkalmatosság vagy egyéb elektromos szerszámok. Abban az esetben, ha nem egyszeri alkalomról van szó, sokkal költséghatékonyabb beszerezni egy invertert, mint minden eszközből megvásárolni az akkumulátoros változatot.

Mire kell odafigyelnie inverter vásárlásakor?

Az inverterek választásánál a legmeghatározóbb azok feszültsége, így mindenekelőtt meg kell határoznia, hogy mégis milyen céllal szeretné használni, milyen eszközökhöz, annak érdekében, hogy a szükséges teljesítmény biztosítva legyen. Azonban az még nem elég, ha tudja a rákapcsolni kívánt eszköz fogyasztását. Ahhoz mindig hozzá kell számolni, és 10-20%-kal nagyobb teljesítményű invertert érdemes beszerezni.

Például, ha az adott eszköz 400 wattot fogyaszt, akkor legalább 500 wattos teljesítményű invertert kell vásárolni. Felhasználásakor azért is fontos, hogy tudatában legyen a teljesítménnyel, mivel a nagy teljesítményű inverterek közvetlenül az autó akkumulátorához csatlakoztathatók, addig az alacsony kimeneti modellek a cigarettagyújtóba is bedughatók.

Az inverter működése és jellegzetessége

Az inverter feladata elsősorban, hogy az autós akkumulátor egyenáramját, azaz DC-t átalakítsa a legtöbb elektromos eszköz alternatív áramának, azaz AC-nek megfelelő forrásra. Így válik kompatibilissá más elektromos eszközökkel. Az inverterekhez USB porttal vagy általános háztartási aljzattal is csatlakoztathatja elektromos eszközeit.

Az inverterek ma már távolról is vezérelhetők, így egy kapcsoló segítségével egyszerűen irányíthatók. Úgynevezett standby módba is kapcsolhatók, amikor fogyasztásuk mértéke elhanyagolható. Amennyiben nincs rajta terhelés, ezt felismerve magától készenléti állapotba kapcsol a készülék. Abban az esetben, ha terhelés kerül rá, az inverter újból bekapcsol és működőképessé válik.

Érdemes odafigyelni a hőmérsékletre, mivel a magas hő árthat az inverternek. A gép jelez, amint túlságosan magas hőmérsékleti szinten operál, ekkor minél hamarabb gondoskodnia kell a hőmérséklet csökkentéséről. Amennyiben a helyzet súlyosabb, a készülék automatikusan kikapcsol. Amennyiben ön is szeretne életet lehelni elektronikai eszközeibe utazás alkalmával is, akkor látogasson el a BestMarkt weboldalára, ahol számos inverter közül válogathat az eszköz típusának és igényeinek megfelelően.

Címkék: bestmarkt, inverter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 10:53, szombat | PR

5 tuti tipp a sikeres nyelvvizsgához

Nyelvvizsgázni nehéz, legalábbis az első vizsga mindenképpen kihívás. Vannak azonban általános tippek nyelvvizsga típustól függetlenül, amik segíthetnek, hogy könnyedén vedd. Mutatjuk!

2020. Április 15. 12:01, szerda | PR

Ismerjük meg Mrs. Whiskyt, a híres whiskygeeket

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.