Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 25. 07:58, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az E-Star felmondta távhőszolgáltatási szerződését Hódmezővásárhellyel

Az E-Star felmondta távhőszolgáltatási szerződését Hódmezővásárhellyel

Az E-Star Alternatív Nyrt. rendkívüli felmondással megszüntette a hódmezővásárhelyi önkormányzattal kötött hőszolgáltatási szerződését, és több más önkormányzattal is így jár el - közölte a társaság a BÉT honlapján.

A közlemény szerint a rendkívüli felmondás oka, hogy az elmúlt közel egy év alatt a hódmezővásárhelyi önkormányzat nem teljesítette a fizetési kötelezettségét az E-Star irányába, az általa felhalmozott, százmillió forintot meghaladó tartozása megfizetésére sorozatos fizetési felszólítás illetőleg egyeztetési javaslat ellenére sem mutatott hajlandóságot.
"Az E-Star sajnálattal állapította meg, hogy a követelés békés úton történő érvényesítésére tett erőfeszítései eredménytelennek bizonyultak, az önkormányzat még az általa elfogyasztott fölgáz ellenértékét sem fizette meg az E-Star részére, megkérdőjelezve annak tényét, hogy azt az E-Star szerzi be azt a részére" - áll a közleményben.
A rendkívüli felmondás következtében az E-Star a földgázt július 1-től nem szerzi be az önkormányzat szerződés által érintett intézményeiben, a hőtermelő berendezéseket nem üzemelteti tovább és a szerződés szerint járó követeléseit érvényesíti az önkormányzattal szemben, ideértve a százmillió forintot meghaladó díjtartozásán (szolgáltatási díj és hődíj) felül a felmondás következtében fizetendő megváltási értéket is, amelynek összege szintén meghaladja a százmillió forintot.
A közlemény szerint a cég a 2012 őszéig a nem fizető önkormányzati ügyfeleivel szemben több hasonló lépést tervez.
A szolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében a szerződéses követelések érvényesítésére rendelkezésre álló, bankot és az E-Start feljogosító inkasszó jogot az E-Star érvényesíti.
„Elfogyott a pénz, elfogyott a türelem. Sohasem gondoltuk volna, hogy egy európai országban az állam válik a legrosszabb adóssá és hogy a közszolgáltatások fenntartása irányában ilyen érzéketlenséget mutat. Jelenleg több mint másfél milliárd forinttal finanszírozzuk az államháztartást, ezt az összeget nem áll módunkban tovább növelni. Idén a magyarországi államháztartást érintő árbevételünk csupán 25 százaléka folyt be. Az intézkedéssorozat közel háromszáz intézményt fog érinteni” - nyilatkozta a közlemény szerint Soós Csaba a társaság elnök-vezérigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.