Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2019. Július 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Az ország legjobb robotépítőit keresik

Az ország legjobb robotépítőit keresik

A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban rendezett Nemzeti Döntőn 8-25 év közötti fiatalok mérték össze tudásukat összesen 4 kategóriában (Regular, Open, Football, Advanced Robotics Challenge), és 6 korosztályban. A 2019-es versenyszezon témája a Smart Cities volt, így a fiataloknak az Okos Városok témakörében kellett megoldaniuk az egyes kategóriákra vonatkozó feladatokat.

A WRO™ világméretű robotépítési és -programozási verseny nemzeti szervezője az Edutus Egyetem, emellett pedig az FLL™ (First Lego League™) nemzetközi robot programozási verseny regionális fordulójának szervezője is egyben. Az Egyetem hangsúlyt helyez a fiatalok műszaki tudományok iránti érdeklődésének felkeltésére és az ez irányú tehetséggondozásra, aminek kiemelkedő eszköze az ehhez hasonló robot programozási versenyek szervezése is.

A megnyitón Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Dr. Dóka Ottó, a győri Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese, valamint Némethné Dr. Gál Andrea az Edutus Egyetem rektora köszöntötte a résztvevőket. Schmidt Csaba polgármester beszédében elmondta, a verseny kiváló alkalom arra, hogy a jövő mérnökei és informatikai szakemberei összemérjék kreativitásukat, és megköszönte az Edutus Egyetemnek a verseny előkészületi és szervezési feladatainak ellátását, melynek köszönhetően első európai országként, 2019-ben Magyarország elnyerte a XVI. World Robot Olympiad világverseny rendezésének jogát.

A nemzetközi döntő 2019. november 8-10. között kerül megrendezésre Győrben, ahol 70 ország közel 3000 tehetséges versenyzője méri össze tudását.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 00:00, péntek | Helyi

Miklós napja van!

A keleti egyházak máig legtiszteltebb szentje Miklós püspök

2019. December 04. 00:00, szerda | Helyi

Borbála napja van!

Európa csaknem minden országában, ahol bányászat folyik, évszázadok óta megünneplik december 4-ét, a bányászok védőszentjének, Szent Borbálának a napját

2019. December 03. 09:51, kedd | Helyi

Változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje 2019.11.27. 14:59

Az év végi ünnepekre való tekintettel december hónapban módosult nyitvatartási időben fogadják az ügyfeleket a Városházán.

2019. December 01. 00:00, vasárnap | Helyi

Ma van Advent első vasárnapja!

Ádvent, Adventus Domini = az Úr eljövetele, röviden: Úrjövet. Ádvent az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka