Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Július 29. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Felaprított kérdőívek, coloradói ámokfutó és romániai választások a Lapszemlében

Felaprított kérdőívek, coloradói ámokfutó és romániai választások a Lapszemlében

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke indította el pénteken a szociális konzultáció kérdőíveinek aprítását - számol be a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet arról cikkez, hogy Pszichiátriai kezelés alatt állt James Holmes, a coloradói filmszínházi ámokfutás gyanúsítottja. Minden felmérés azt jelzi, hogy érvényes lesz a román államfő menesztésére kiírt vasárnapi referendum, az elemzők nem hisznek annak sikerében - írja a Népszava.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke indította el pénteken a szociális konzultáció kérdőíveinek aprítását az A.S.A. Magyarország Kft. gyáli hulladékmegsemmisítő telephelyén - írja a Magyar Hírlap. Az elnök kifejtette: miután lezárult a dokumentumok feldolgozása, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala negyvenöt napos határidőt kapott a papíralapú kérdőívek megsemmisítésére, ami vasárnap jár le. Hozzátette, ezzel párhuzamosan minden elektronikus dokumentumot „helyreállíthatatlanul és visszavonhatatlanul” törölnek a hivatali számítógépekről. A válaszok így most már csak statisztikai adatként jelennek meg – tette hozzá Péterfalvi Attila.

***

Pszichiátriai kezelés alatt állt James Holmes, a coloradói filmszínházi ámokfutás gyanúsítottja - írja a Magyar Nemzet. Holmes kezelőorvosa Lynne Fenton pszichiáter volt. Ő volt az, akinek a gyanúsított az aurorai lövöldözést megelőzően egy gyilkosságokat ábrázoló rajzokat tartalmazó jegyzetfüzetet küldött a Coloradói Egyetemre. Holmes a gyanúsítás szerint múlt péntekre virradó éjjel 12 embert megölt, további 58-at pedig megsebesített, amikor Denver elővárosában, Aurorában betört a legújabb Batman-film bemutatójára és tüzet nyitott a moziteremben helyet foglaló nézőkre. A 24 éves, narancssárgás vörösre festett hajú fiatalember az őt elfogó rendőröknek azt mondta, hogy ő nem más, mint Joker, a Denevérember filmbéli gonosz ellenlábasa.

***

Minden felmérés azt jelzi, hogy érvényes lesz a román államfő menesztésére kiírt vasárnapi referendum, az elemzők nem hisznek annak sikerében - írja a Népszava. Több közvéleménykutatás jelent meg a referendum kapcsán. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik Traian Basescu magas, kétharmados elutasítottságát jelzi, és minden esetben magas, 62-52 százalékos részvételi szándékot. A legutolsó felmérés szerint a részvétel 52,5 százalékos lesz és 65,8 százalék Basescu menesztésére voksol. Az egybehangzó eredmények dacára makacsul tartja magát az álláspont, miszerint nem lesz érvényes a referendum, Basescu pedig az elutasítottság ellenére megtarthatja székét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.