Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 19. 00:00, kedd | PR

Felni tisztítás környezetbarát módon

Felni tisztítás környezetbarát módon

Ahogyan a lakásunkat takarítjuk, úgy időközönként az autónkat is tisztává kell varázsolnunk kívül-belül. Általában az autósok egyik legnagyobb büszkesége a könnyűfém felni, ami a gépkocsi igazi dísze lehet abban az esetben, ha ápolt és tiszta. Éppen ezért a felnire különös figyelmet kell fordítani, főleg ilyenkor, ősszel és télen a hideg idő beköszöntével.

Az alufelni nagyon könnyen koszolódik, és annak érdekében, hogy állagát és minőségét megóvjuk, az autóval együtt takarítani kell ezt is. A por, a sár, télen a só, valamint a fékpor mind lerakódik a felnire, károsítva ezzel a felületét. Ha nem kellő körültekintéssel ápolja, az könnyen a felnik korai cseréjét eredményezheti, ezért fontos az autó ezen részének is a gondozása.

Mire figyeljen a felnik tisztításakor?

A felni tisztítás könnyedén elvégezhető otthon is, nem szükséges ezért szakember segítségét kérnie, azonban érdemes betartani néhány tippet és tanácsot.

A felnik tisztítását nem elég ritkán, néha-néha elvégezni, hiszen ebben az esetben kifejezetten fontos a rendszeresség. Ajánlott havonta kétszer megejteni, higgye el, az autója meg fogja hálálni a törődést!

Soha ne közvetlenül használat után kezdje el a tisztítást, ugyanis a felni akkor még meleg. Várja meg, amíg kihűl, és csak utána takarítsa meg! Figyelembe kell venni a felnik kényes anyagát is, ezért minden esetben speciális eszközöket és felnitisztító szereket használjon. Ellenkező esetben az anyag könnyen megsérül, ami végső soron a felnik cseréjéhez vezethet.

A tisztítást mindig azzal kezdje, hogy a felnit tiszta vízzel leöblíti, ezzel ugyanis a könnyen eltávolítható szennyeződések lejönnek. Ezután törölje szárazra, mert a felnitisztító szereket általában csak száraz felületen lehet használni. Fújja be a felnit, hagyja a tisztítót hatni pár percig, de törölje le, mielőtt az rászáradna! Így a makacs lerakódások is eltávolíthatók. Ügyeljen arra, hogy ehhez mindig szivacsot vagy felnitisztító kefét használjon, különben összekarcolja a felni érzékeny anyagát. Utolsó lépésként pedig törölje át tiszta, puha ronggyal vagy szarvasbőrrel.

Mit használjon?

Hatalmas választékban kaphatók különböző felnitisztító szerek, ám ezek többsége igen környezetszennyező vegyszer. Az autómosókkal ugyanez a helyzet, az ott használt tisztítószerek is károsak a környezetre és az élővilágra. Ma már azonban kapható természetes alapanyagokból készült felnitisztító, ha teheti, inkább azt használja.

A környezetbarát felnitisztító olyan biológiailag lebomló teljesen természetes, növényi eredetű szerves sav- és enzimkeverék, amely ugyanolyan hatékonyan távolítja el a lerakódott szennyeződést, mint szintetikus társai. Visszaadja az alumínium természetes csillogását, és a tisztításon túl véd az UV sugárzás, a só- és savkárosodás, illetve az oxidáció ellen is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat