Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Hírek

2019. November 19. 00:00, kedd | PR

Felni tisztítás környezetbarát módon

Felni tisztítás környezetbarát módon

Ahogyan a lakásunkat takarítjuk, úgy időközönként az autónkat is tisztává kell varázsolnunk kívül-belül. Általában az autósok egyik legnagyobb büszkesége a könnyűfém felni, ami a gépkocsi igazi dísze lehet abban az esetben, ha ápolt és tiszta. Éppen ezért a felnire különös figyelmet kell fordítani, főleg ilyenkor, ősszel és télen a hideg idő beköszöntével.

Az alufelni nagyon könnyen koszolódik, és annak érdekében, hogy állagát és minőségét megóvjuk, az autóval együtt takarítani kell ezt is. A por, a sár, télen a só, valamint a fékpor mind lerakódik a felnire, károsítva ezzel a felületét. Ha nem kellő körültekintéssel ápolja, az könnyen a felnik korai cseréjét eredményezheti, ezért fontos az autó ezen részének is a gondozása.

Mire figyeljen a felnik tisztításakor?

A felni tisztítás könnyedén elvégezhető otthon is, nem szükséges ezért szakember segítségét kérnie, azonban érdemes betartani néhány tippet és tanácsot.

A felnik tisztítását nem elég ritkán, néha-néha elvégezni, hiszen ebben az esetben kifejezetten fontos a rendszeresség. Ajánlott havonta kétszer megejteni, higgye el, az autója meg fogja hálálni a törődést!

Soha ne közvetlenül használat után kezdje el a tisztítást, ugyanis a felni akkor még meleg. Várja meg, amíg kihűl, és csak utána takarítsa meg! Figyelembe kell venni a felnik kényes anyagát is, ezért minden esetben speciális eszközöket és felnitisztító szereket használjon. Ellenkező esetben az anyag könnyen megsérül, ami végső soron a felnik cseréjéhez vezethet.

A tisztítást mindig azzal kezdje, hogy a felnit tiszta vízzel leöblíti, ezzel ugyanis a könnyen eltávolítható szennyeződések lejönnek. Ezután törölje szárazra, mert a felnitisztító szereket általában csak száraz felületen lehet használni. Fújja be a felnit, hagyja a tisztítót hatni pár percig, de törölje le, mielőtt az rászáradna! Így a makacs lerakódások is eltávolíthatók. Ügyeljen arra, hogy ehhez mindig szivacsot vagy felnitisztító kefét használjon, különben összekarcolja a felni érzékeny anyagát. Utolsó lépésként pedig törölje át tiszta, puha ronggyal vagy szarvasbőrrel.

Mit használjon?

Hatalmas választékban kaphatók különböző felnitisztító szerek, ám ezek többsége igen környezetszennyező vegyszer. Az autómosókkal ugyanez a helyzet, az ott használt tisztítószerek is károsak a környezetre és az élővilágra. Ma már azonban kapható természetes alapanyagokból készült felnitisztító, ha teheti, inkább azt használja.

A környezetbarát felnitisztító olyan biológiailag lebomló teljesen természetes, növényi eredetű szerves sav- és enzimkeverék, amely ugyanolyan hatékonyan távolítja el a lerakódott szennyeződést, mint szintetikus társai. Visszaadja az alumínium természetes csillogását, és a tisztításon túl véd az UV sugárzás, a só- és savkárosodás, illetve az oxidáció ellen is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 00:00, csütörtök | PR

Válaszd az igazit szilveszterre!

2019. November 20. 00:00, szerda | PR

Ablakfóliával a kilátás és belátás ellen

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?