Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 18. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gátolhatja a gyerek növekedését a hepatitis C

Gátolhatja a gyerek növekedését a hepatitis C

A hepatitis C-vel kezelt gyermekeknél mellékhatásként léphet fel a növekedés lelassulása - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be. Ugyanakkor aggodalomra nincs ok, a változás ugyanis visszafordítható.

A kutatók megállapították, hogy a hepatitis C-vel kezelt gyermekek alacsonyabbak a korukhoz képest, mint egészséges társaik. A hepatitis kezelésére peginterferont vagy ribavirint szoktak használni, s ez számtalan előnnyel jár, míg a májbetegség enyhe.

A tanulmány keretében a kutatók 107, átlagosan 11 éves korú krónikus hepatitis C-ben szenvedő gyermeket követtek nyomon két éven keresztül. A kezelés kezdetekor a gyermekek korukhoz képest normál magasságúak voltak.

A gyermekeket három csoportra osztották aszerint, hogy 24, 48 vagy 72 héten keresztül kapták a kezelést. Azok, akik az utóbbi két csoportban voltak, lassabban növekedtek a kezelés hatására, mint társaik. Étrendjük és a fizikai aktivitásuk azonban nem változott ezalatt.

Még további vizsgálatokra van ahhoz szükség, hogy hosszú távú következtetéseket lehessen levonni, s így megtalálni gyermekeknél a kezelés legoptimálisabb időszakát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.