Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 25. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával.

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával - indokolatlan bűntudattól szenvedhet, miközben korábban ismeretlen helyzetekkel kell megküzdenie és hozzászoknia egy újfajta élethez. A Fox News cikke most abban nyújt segítséget, hogyan segíthet megbirkózni gyerekének a válással.

Először is legyen vele őszinte. Magyarázza el neki, hogy el fog válni és ez milyen hatással lesz a gyermekére. Az is fontos, hogy elmondja neki, miért válik el, a gyermekek ugyanis sokszor saját magukat hibáztatják.

Most is vegye figyelembe gyermeke érzéseit, amelyek teljesen mások, mint az Öné. A család ugyanis biztonságot jelentett számukra és hogyha felbomlik, az elbizonytalanítja, aggodalommal és szorongással tölti el őket.

Költözéssel, esetleg új iskolával, társakkal kell megküzdenie a gyereknek egy válás alkalmával. Ezért fontos, hogy otthon a szokásos tevékenységeket csinálják, a megszokott barátait lássa a gyerek.

Maradjon a gyermek kapcsolatban a másik szülővel is, valamint soha ne a gyerek előtt veszekedjen a másik féllel, mert ő mindig emlékezni fog arra, mit mondtak egymásnak a szülei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.