Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2019. Szeptember 11. 16:00, szerda | PR

Laminálógépek az élet minden területéhez

Laminálógépek az élet minden területéhez

Ha laminálás kerül szóba, mindenkinek az irodai munka jut eszébe, hisz ezzel a módszerrel dokumentumainkat tudjuk tartósabbá tenni és azoknak minőségi megjelenést kölcsönöz.

Az otthonunkban is van számos olyan helyzet, amikor a laminálás jól jöhet.

Fóliázott anyagokkal munkahelyünkön, az orvosi rendelőben, de akár az utcán is találkozhatunk. Azokat az írott anyagokat érdemes laminálni, melyeket gyakran használunk. Ez a technika kiemeli a dokumentum színeit és a kontrasztot, az ujjlenyomatnak, nedvességnek, gyűrődésnek ellenáll. Ilyen anyagok lehetnek az előadás anyagai, prezentációk, étlapok, nyitva-zárva táblák, de ezzel az eljárással készülnek a kamionponyvák, vagy épülethálók, ponyvareklámok.


Készíthetünk saját kezűleg könyvjelzőt ajándékba

Több laminálási eljárás ismert. Az, hogy melyiket kell használni, mindig a fóliázni kívánt anyag határozza meg, illetve az a környezet, ahol használni szeretnénk.
Laminálógép, de melyik?

Laminálógépek között is több termékcsalád ismert. A hideg-meleg laminálók egyszerű dokumentumok fóliázására alkalmasak. A hideg laminálás alkalmával öntapadó laminálófólia kerül az iratra. Itt nem szükséges hő, de akár előnyös is lehet, ha 40-50°C fokra fűtött hengert használunk, mert lágyabbá teszi az fóliát, szinte észrevehetetlen lesz.
Léteznek meleg laminálógépek, melyeknél nem öntapadós, hanem ragasztómentes meleglamináló fólia kerül felhasználásra, és a 150°C fokos henger segítségével buborékmentes és minőségi végeredményt kapunk.

.jpg


A boltokban használt táblák fóliázással időtállóak lesznek
Ha kültérre szeretnénk nyomtatott felületet készíteni például épülethálót, vagy kamion ponyvát, akkor annak tartós laminálására csak a folyékony laminálógép képes. Ez az eszköz a nyomtatás után a nyomaton egyenletes filmbevonatot hoz létre, azaz lakkozza a tartósság érdekében. Így a szélsőséges időjárásnak kitett dekoráció több évig is tartós és szép marad.
Laminálás nem csak az irodában
Számos olyan praktikus ötletet valósíthatunk meg otthon, amikor jól jön a fóliázó. Készíthetünk gyermekünknek memória kártyát, vagy tartóssá tehetjük a papírból készült öltöztethető babákat. De egyedi poggyászcímkét, könyvjelzőt is alkothatunk vagy heti tervezőt a családnak, és fóliával alakíthatjuk időtállóvá. Az emlékeinket is megőrizhetjük ezzel a technikával, legyen az néhány falevél egy emlékezetes kirándulásról, kedvenc fényképeink a falra, vagy szépen díszített ültetőkártya az esküvőnkről, 20 év múlva is úgy fogjuk elővenni, mintha akkor készült volna.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 20. 08:24, hétfő | PR

8 sport titokról rántjuk le a leplet

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.