Városlista
2019. november 19, kedd - Erzsébet

Hírek

2019. Szeptember 11. 16:00, szerda | PR

Laminálógépek az élet minden területéhez

Laminálógépek az élet minden területéhez

Ha laminálás kerül szóba, mindenkinek az irodai munka jut eszébe, hisz ezzel a módszerrel dokumentumainkat tudjuk tartósabbá tenni és azoknak minőségi megjelenést kölcsönöz.

Az otthonunkban is van számos olyan helyzet, amikor a laminálás jól jöhet.

Fóliázott anyagokkal munkahelyünkön, az orvosi rendelőben, de akár az utcán is találkozhatunk. Azokat az írott anyagokat érdemes laminálni, melyeket gyakran használunk. Ez a technika kiemeli a dokumentum színeit és a kontrasztot, az ujjlenyomatnak, nedvességnek, gyűrődésnek ellenáll. Ilyen anyagok lehetnek az előadás anyagai, prezentációk, étlapok, nyitva-zárva táblák, de ezzel az eljárással készülnek a kamionponyvák, vagy épülethálók, ponyvareklámok.


Készíthetünk saját kezűleg könyvjelzőt ajándékba

Több laminálási eljárás ismert. Az, hogy melyiket kell használni, mindig a fóliázni kívánt anyag határozza meg, illetve az a környezet, ahol használni szeretnénk.
Laminálógép, de melyik?

Laminálógépek között is több termékcsalád ismert. A hideg-meleg laminálók egyszerű dokumentumok fóliázására alkalmasak. A hideg laminálás alkalmával öntapadó laminálófólia kerül az iratra. Itt nem szükséges hő, de akár előnyös is lehet, ha 40-50°C fokra fűtött hengert használunk, mert lágyabbá teszi az fóliát, szinte észrevehetetlen lesz.
Léteznek meleg laminálógépek, melyeknél nem öntapadós, hanem ragasztómentes meleglamináló fólia kerül felhasználásra, és a 150°C fokos henger segítségével buborékmentes és minőségi végeredményt kapunk.

.jpg


A boltokban használt táblák fóliázással időtállóak lesznek
Ha kültérre szeretnénk nyomtatott felületet készíteni például épülethálót, vagy kamion ponyvát, akkor annak tartós laminálására csak a folyékony laminálógép képes. Ez az eszköz a nyomtatás után a nyomaton egyenletes filmbevonatot hoz létre, azaz lakkozza a tartósság érdekében. Így a szélsőséges időjárásnak kitett dekoráció több évig is tartós és szép marad.
Laminálás nem csak az irodában
Számos olyan praktikus ötletet valósíthatunk meg otthon, amikor jól jön a fóliázó. Készíthetünk gyermekünknek memória kártyát, vagy tartóssá tehetjük a papírból készült öltöztethető babákat. De egyedi poggyászcímkét, könyvjelzőt is alkothatunk vagy heti tervezőt a családnak, és fóliával alakíthatjuk időtállóvá. Az emlékeinket is megőrizhetjük ezzel a technikával, legyen az néhány falevél egy emlékezetes kirándulásról, kedvenc fényképeink a falra, vagy szépen díszített ültetőkártya az esküvőnkről, 20 év múlva is úgy fogjuk elővenni, mintha akkor készült volna.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 19. 00:00, kedd | PR

Felni tisztítás környezetbarát módon

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?