Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 04. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Magukra hagyott kisgyermekek fagytak meg az orosz Távol-Keleten

Magukra hagyott kisgyermekek fagytak meg az orosz Távol-Keleten

Két kisgyermek megfagyott és meghalt, kettőt kórházba kellett szállítani, miután szüleik magukra hagyták őket az oroszországi Bajkálon túli területen - tájékoztatott csütörtökön az orosz szövetségi nyomozóhivatal.

A Mongóliával és Kínával határos orosz területen lévő Csita városában még szerdán találták meg a két halott fiúgyermeket és lánytestvéreiket a négygyermekes család otthonában.
A kicsiket szüleik felügyelet nélkül hagyták egy családi ház melléképületében. Az egyik fiú alig múlt egyéves. A 2009 és 2011-es születésű lányoknak a lábukon keletkezett fagyási sérülés.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a rendőrséget azok a szomszédok értesítették az esetről, ahol az apa tartózkodott. Az egyik kislány hozzájuk kopogott be, és amikor észrevették rajta a fagyási sérülést, keresni kezdték a többi gyermeket.
A szibériai régió rendőrsége azt állítja, hogy korábban nem volt gondjuk a gyermekeket magukra hagyó szülőkkel.
Az Interfax orosz hírügynökség jelentésében ugyanakkor az áll, hogy Szövetségi Nyomozó Bizottság Bajkálon túli területi hivatala nemcsak az italozó szülők ellen indított büntetőeljárást, hanem azt is vizsgálja, hogy a rendőrség miért nem foglalkozott a négygyermekes családdal, ahol a szülők rendszeresen ittak.
Oroszországban a december közepén tapasztalt rendkívüli hidegben 123 ember meghalt, és több mint ezerhétszázan szenvedtek fagyási sérüléseket, vagy kihűlés miatt kellett kórházba szállítani őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt