Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Augusztus 16. 12:10, péntek | PR

Mindenünk a fotózás

Mindenünk a fotózás

A technika fejlődésének köszönhetően mindannyian szebbnél szebb fényképek készítésére alkalmas csodakütyükkel szaladgálunk a zsebünkben vagy a táskánkban. Sokunknak a legnagyobb szívfájdalma az, hogy bejárta a fél világot, de róla egyetlen kép se készült, mert mindig az ő kezében volt a kamera.

Megoldás

Régen ahhoz, hogy egy családi képet készíttessünk, hosszú percekig szemeztük az idegeneket, hogy kit kérjünk meg. Legyen jól öltözött annyira, hogy nem fog a kameránkkal elszaladni. Ránézésre konyítson is a fényképkészítés művészetéhez, szóval ne rossz képet készítsen rólunk. Mindemellett legyen annyira segítőkész, hogyha egy vadidegen megkéri, szívesen meg is tegye. Igen, amikor nem volt a leírtaknak megfelelő személy a környéken, a családi nyaralás eme pillanata nem lett megörökítve.

A probléma kiküszöbölésére találták ki a szelfibotot. A szelfi szó az angol selfie-ből ered. Ez egyszerűen egy olyan fotót takar, amit mi magunk készítünk, de mégis szerepelünk rajta. Évekkel ezelőtt, ha ezt valakinek elmeséltük volna, talán csak jól kinevetett volna minket. A technikai fejlődés ezt azonban mára már elérhetővé tette.

Sőt a szelfibotok után már megjelentek a monopadok is. Ezek mondhatni a szelfibotok egy modernebb, több funkcióval felszerelt kivitelei.

Működésük

E tekintetben a két eszköz hasonló, mivel az okostelefon egy tároló rekeszbe kerül a bot végén, és abban nyugszik, amíg önmagunkat fényképezzük. A készüléket a bot segítségével magunktól távol tarthatjuk, melynek köszönhetően a háttér is látszódni fog, és nem csak az arcképünk fogja a teljes képfelületet betölteni.

Használatukhoz segítségünkre beépítettek egy vezérlő gombot is. Egyes kiviteleknél ez a boton van, másokhoz pedig egy aprócska távirányítót adnak. Ezek segítségével egyes kamera beállításokat módosíthatunk, illetve a fotót elkészíthetjük. A fotózás mellett az eszközök alkalmasak videófelvételek készítésére, azok indítására, megállítására és újraindítására is.

Kiegészítők

Egyes modellekhez kiegészítők is elérhetőek. Kifejezetten jó példa erre a célra az állvány, amit már profi szintű fényképészként használhatunk. Akár a családi eseményen sem jelenthet problémát a teljes család le fotózása. Természetesen úgy, hogy mindenki egy képen szerepeljen. Az állványt tetszőleges fix helyre állítjuk, a családtagokat szépen beállítjuk, majd a távirányítóval a kezünkben mi is beállunk a magunknak fenntartott helyre a család körében. Egy széles mosoly után a megnyomjuk a felvétel gombot.

Napjainkban már a legjobban sikerült képek így készülnek. Akár örökre el is felejthetjük a családi rendezvényekhez a fotós szolgáltatás megrendelését, hiszen színvonalasan magunk is elvégezhetjük.

Címkék: fotózás, Selfie botok

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 11. 16:00, szerda | PR

Laminálógépek az élet minden területéhez

Ha laminálás kerül szóba, mindenkinek az irodai munka jut eszébe, hisz ezzel a módszerrel dokumentumainkat tudjuk tartósabbá tenni és azoknak minőségi megjelenést kölcsönöz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 19. 00:00, hétfő | PR

Népszerű márka a hazai kínálatban: Royal Canin