Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Orbán: nem adjuk fel adópolitikánkat

Orbán: nem adjuk fel adópolitikánkat

Magyarország visszautasította az uniós ajánlások egy részét, és nem hajlandó feladni adópolitikájának azt az irányát, hogy az adóterhelés súlypontja a jövedelmekről egyre inkább a fogyasztásra és a forgalomra kerül át – jelentette ki Orbán Viktor pénteken, az uniós országok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után. Korábban arról beszélt, hogy az uniós növekedési paktum összhangban van a magyar törekvésekkel.

A kormányfő újságírók előtt elmondta, Magyarország egyszerre kívánja csökkenteni az államadósságot és növelni a versenyképességet. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedési célokat olyan eszközökkel akarja elérni, amelyek nem növelik az államadósságot.

A tanácskozásról szólva, Orbán Viktor úgy összegzett: a csúcs központi gondolata, hogy a gazdasági növekedést a bankadó, a válságadó és a tranzakciós adóbefolyó bevételeket ösztönzésére kell fordítani. Az ennek szellemében elhatározott európai növekedési paktum szemlélete tehát Orbán szerint összhangban van a magyar törekvésekkel.

A miniszterelnök jelezte, hogy fontosnak tartja a kohéziós támogatásokat – hisz ez jelenti az unió szívét, s ha feladjuk ezeket a forrásokat, abból nem növekedés lesz, hanem infarktus. Orbán hozzátette, ez év végéig akarják lezárni a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós pénzügyi keretek vitáját, aminek választ kell majd adnia arra, hogy mennyi pénzt lesz kohéziós célokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő