Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Óriási siker Győrben, a Gyerek OB-n!

Óriási siker Győrben, a Gyerek OB-n!

A hét végén véget értek az idei korosztályos országos bajnokságok. Ismét egy nagyon sikeres szezont tudhat maga mögött a TVSE úszó szakosztálya.

A Győrben rendezett 4 napos Országos Gyermek Bajnoksággal fejeződött be a szezon. Ezen a viadalon a 12-13 éves lányok és a 13-14 éves fiúk álltak rajtkőre. A megmérettetésen 91 egyesület 524 úszója ugrott medencébe. A TVSE csapatát három lány versenyző képviselte. Szalczinger Zsófiának ez volt az idei év fő versenye, Jackl Vivien és Virág Réka fiatalabbként állt rajthoz a versenyen, hiszen a két lánynak már egy héttel korábban megvolt a korosztályos bajnoksága. Ennek ellenére fantasztikus teljesítményt nyújtottak a viadalon. Vivien öt, Réka pedig hét számban indult. Vivien az előző hét kiváló teljesítményét még fokozni is tudta, hiszen a nagyobbak mezőnyében sikerült érmeket nyernie és minden számban, amiben elindult a délutáni döntőkbe úszta magát. Az első nap rögtön egy bajnoki címmel indított és a 200 m pillangóúszásban óriási egyéni csúcsot úszva az egy évvel idősebb lányokat utasította maga mögé és állt fel a dobogó legfelső fokára. A második napon sem maradt érem nélkül, a 400 m gyorsúszásban a bronzérem lett az övé és 200 m vegyes úszásban egy 6. helyezést is sikerült elérnie. A harmadik nap a 200 m hátúszás döntőjében volt érdekelt, ahol végül 5. helyezett lett. A legnagyobb kihívást az utolsó nap jelentette, ahol 400 m vegyes úszásban állt rajthoz, nem kisebb feladattal, mint megpróbálkozni az évjáratos országos csúcs megdöntésével, amit az előző héten a korosztályában megnyert és nagyon közel került az öt éve fennálló csúcshoz. Óriási küzdelemben 49 század másodperccel lemaradt az aranyéremről, viszont a második helyen érkezve hatalmas egyéni időt úszva sikerült Új Évjáratos Csúcsot úsznia!

Virág Réka is remekül szerepelt. Az első napon Rékának is sikerült bejutnia a 200 m pillangóúszás döntőjébe, ahol hatalmas egyéni csúcsot úszott, a 8. helyen végzett. Ezen a napon még egy hosszabb számban 800 m gyorsúszásban is rajthoz állt, ahol a 11. helyen végzett. Réka 400 m vegyes úszásban 10., 200 m vegyes úszásban 13. helyezett lett. Szalczinger Zsófia az OB előtti héten betegség miatt kihagyott egy hetet, de ennek ellenére remekül helytállt a viadalon.
Összességében nagyon sikeres volt a felkészülés, hiszen a különböző korosztályos bajnokságokon 29 érmet szerzett a csapat (13 arany, 7 ezüst és 9 bronzérem)
Az idei évben első alkalommal vettünk részt medencés hosszútávúszó országos bajnokságon, ahol rögtön egy arany és egy bronzérem született 1500 m gyorsúszásban Viviennek és Rékának köszönhetően..A következő megmérettetés a legfiatalabbak bajnoksága volt Miskolcon a Delfin OB, ahol Bartalos Anna és Nyisztor Magor szerepelt remekül. Itt folytatódott az éremszerzés, Anna 3 arany és 2 ezüstérmével, mindkettőjük pontszerző helyezésével és a kis csapat 54 egyesületből a 8. helyen végzett. Ezután a 4 napos Cápa OB következett Debrecenben, ahova a legnagyobb létszámmal 10 fővel utazott a csapat. Ez a megmérettetés volt a legsikeresebb, hiszen itt 17 db érem született (8 arany, 4 ezüst és 5 bronzérem) ebből 3 db a váltó számokban. A csapat is itt érte el a legjobb helyezést, hiszen 78 egyesület közül a 3. helyen végeztek a fiatalok (Jackl Vivien, Virág Réka, Pálházi Léda, Nagy Dalma, Fekete Mira, Jünger Nóra, Bartalos Anna, Skoflek Patrik, Bukovics Péter, Bartalos Gábor). Ezek után következett a győri Gyermek OB, ahol 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzérem lett a termés és itt sikerült Viviennek az új évjáratos csúcs felállítása!
Kocsis Márta elmondta, hogy óriási gratuláció minden tatabányai OB résztvevőnek, hiszen mindenki a tudása legjavát adta és így hozzásegítette a TVSE úszócsapatát ezekhez a kiváló eredményekhez! Jó pihenést kíván a gyerekeknek a nyárra, és reméli szeptemberben mindenki újra vízbe ugrik és ott folytatják a munkát, ahol abbahagyták! Nagyon büszke erre a maroknyi csapatra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya