Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 06. 19:33, csütörtök | PR

Öt érv a fedőmatracok mellett

Öt érv a fedőmatracok mellett

Itthon még kevésbé ismertek, de külföldön sokan használják őket: ezek a fedőmatracok, avagy topperek. Lássuk, mire jók ezek a plusz matracok, illetve mire használhatjuk őket kevésbé, a kereskedők ajánlása ellenére?

Egyre divatosabb befektetni ebbe a termékbe, és egyre többen fedezik fel a hasznát. Ha a jelenség kissé a kabaréból ismert huzatvédő huzatra emlékeztet, nincs igazunk, ugyanis a matracra tett (fedő)matracnak komoly gyakorlati értéke van. Ismerkedjünk meg ezekkel!

A fedőmatrac korrigálja a fekvőhelyünket

Ez a fő érv e mellett a tárgy mellett: ha kissé kényelmetlen az ágyunk, illetve a matracunk, akkor sokat segíthet a topper.
A kemény felületet puhábbá teheti, a süppedősre pedig tehetünk egy keményebb felső réteget. Mindkét változás jelentősen javít az alvásunk minőségén.

Lehet memóriahabos is

Nagy divat ezen a téren a Memory Foam, azaz memóriahab típus. Ebbe remekül bele tudunk süppedni, viszont nem szellőzik, illetve átveszi a test melegét. Így aki nem bírja a bemelegedett matracot, nem jár jól vele.
A másik változat a hideghab, de latex vagy kókuszrost változat is létezik. Érdemes a topperből is jól szellőző, tartós változatot beszerezni.
Ha ergonómiai zónázással rendelkező típust találunk, érdemes kipróbálni. A zónák keresztirányú szelvényeket jelentenek, melyek különböző keménységűek, a váll rész például puhább. Remek gerinckímélő a zónás fedőmatrac illetve matrac, számos változatot találunk ezekből, lehet például 7 vagy 5 zónás a fekvőhelyünk.

Vendégágyként is használható

A plusz matracokat sokan bevetik, amikor vendégek jelennek meg, és nincs elég ágy. Ilyen célra érdemes 6 centinél vastagabb fedőmatracot vásárolni, hogy ne legyen túl kemény a használójának. Bárhová tehetjük, egy öreg kanapé vagy egy sátor alj is remek alvóhellyé varázsolható ezzel a megoldással.
Hosszú távon viszont nem a legjobb a fedőmatrac, mint fekvőhely, mivel nem biztosít megfelelő alátámasztást. Bár olcsóbb, matrac helyett nem ajánlott ezt a változatot használni.

Matrac csere helyett viszont nem válik be

Amit valóban tud a topper: kényelmesebbé és egészségesebbé teszi a nem pont hozzánk illő ágyat. Kis befektetéssel prémiummá tehetjük átlagos fekhelyünket.
Amit nem tud: kiküszöbölni kigödrösödött vagy kiálló rugójú matracunk minden hibáját. Ha kidobásra van ítélve az ágybetét, akkor azt ne odázzuk el.

Távol tartja a szennyeződéseket

És végül: a lepedőnél is jobban védi a fekhelyünket. Porosodás, verejtékezés, baktériumok? Nem kell ezektől megtisztítanunk a matracot, ha rádobjuk a toppert. Ez utóbbi ugyanis általában tisztítható mosógépben. A fedőmatracok vékonyabbak, és szerencsére moshatóak, száríthatóak, szemben a normál matracokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat