Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 08. 14:40, péntek | PR

Otthoni hajfestés tippek az egészséges és ragyogó színű hajért

Otthoni hajfestés tippek az egészséges és ragyogó színű hajért

Szeretnéd megváltoztatni hajszíned otthoni hajfestéssel? Nyugodtan megteheted, ha figyelsz néhány apró szabályra.

Nem érdemes felkészületlenül belevágni, hiszen egy óvatlan lépés könnyen eredményezhet kisebb haj katasztrófát.

1. Válaszd ki a megfelelő színt!
Olyan hajszínt válassz, mely illik az egyéniségedhez, de azt is vedd figyelembe, hogy milyen a bőrtípusod, a szemöldököd színe, illetve az eredeti - avagy legutóbbi - hajszíned. Azt se feledd, hogy maximum két árnyalatnyival térjen el a kiválasztott szín a jelenlegitől, ellenkező esetben nem számíthatsz túl sok jóra: egyenetlen színű, károsodott szerkezetű haj lesz a végeredmény. Ha mindenképpen szőkíteni szeretnél, fordulj inkább szakemberhez.

Tudd, hogy milyen hajszíncsaládba tartozol, ugyanis a dobozokról visszamosolygó modellek képeit retusálják és fényelik, ezért könnyen csalódáshoz vezethet, ha csak a fotó alapján veszed meg a festéket. Vedd számításba azt is, hogy általában egy kicsivel mindig sötétebb eredményt kapsz, mint ami a dobozon szerepel, szóval jobban jársz, ha egy világosabb árnyalatot nézel ki.

Hogyha nagyon nem vagy biztos a választásodban, könnyen ellenőrizheted magad anélkül, hogy az egész hajkoronád tönkretennéd. Fogj egy vékony tincset a füled mögött és kend be festékkel. Helyezz mögé egy fehér lapot, hogy szembetűnőbb legyen a szín. Ha elégedett vagy az eredménnyel, mehet a teljes átalakulás!

2. Győződj meg róla, hogy a célodhoz passzoló hajfestéket használsz!
Bármelyik drogériába mész is be, biztosan termékek arzenálja közül választhatsz: spray-k, habok, színezők, tartós és henna festékek is elérhetőek. Azt vedd le a polcról, amire valóban szükséged van. Ha csak színezni szeretnéd a hajad, eltérő készítmény kell, mintha az ősz hajszálaid fednéd be.

Az is fontos, hogy ne okozzon bőrirritációt a használni kívánt festék. Erről a legegyszerűbben úgy győződhetsz meg, ha legalább 24 órára teszteled a bőrödön Eltelt legalább egy nap és nem okoz panaszt,? Akkor a fejbőröddel sem lesz gond.

Az pedig, hogy mekkora kiszerelésre lesz szükséged attól függ, hogy milyen hosszú a festeni kívánt haj, ugyanis ha csak a lenövést szeretnéd eltüntetni, elég lehet egy kisebb csomag, de ha legalább vállig érő, dús hajad van, biztosan kelleni fog még egy otthonra.

3. Készülj fel a festésre!
Kiválasztottad a színt, meg van a festéked is, szóval mehet a festés... vagyis majdnem. Mielőtt vadul kikevernéd a színt, menj végig ezen az ellenőrző listán:

1. Utoljára egy-két napja mostál hajat
2. Sem balzsamot, sem egyéb hajápolót nem használtál, ezzel elkerülve a foltos végeredményt
3. Kifésülted lokniaid
4. Bekented a hajtöved menti bőrt kókuszolajjal vagy vazelinnel, hogy ne fogja meg a festék a fejbőröd
5. Felvettél egy olyan pólót, amiért nem kár, ha összekened
6. Gumikesztyűt húztál a kezedre, hiszen ki szereti a bőrirritációt
7. Fém edény helyett műanyag vagy üveg tálkában keverted össze a festéket.
4. Olvasd el a tájékoztatót és mehet a festés!
Aranyszabály, hogy mindig azt csináld, amit a dobozon előírnak: ettől függ ugyanis, hogy nedves vagy száraz hajon kell megkezdened a műveletet, illetve hogy pontosan mennyi ideig kell sörényeden hagyni a festéket.

Ha az egyenletes hajszínért rajongsz, készíts választékokat és mindig csatold félre azt a részt, amire éppen nincs szükséged. Az sem árt, ha ritka fogú fésűvel végigsimítasz a hajadon, hogy biztosan mindenhova jusson a pigmentekből.

Attól függően, hogy csak a lenövésed szeretnéd eltüntetni vagy teljes megújulásra készülsz, figyelj oda, hol alkalmazod először a festéket. Feleslegesen ne terheld meg tincseid, szóval könnyen lehet, hogy elegendő csak a hajtöveked bekenned.
Tippek hajfestés utánra: így ápold hajad, hogy megőrizze színét
Nem számít, milyen minőségű festéket használtál, akaratlanul is roncsolódhatnak hajszálaid, ha nem ügyelsz kiemelten a megfelelő hajápolásra. Az első és legfontosabb teendőd, hogy hidratálod hajkoronád, melyhez javasolt természetes összetevőjű balzsamot, illetve pakolást használnod.

Hajmosáskor mindig figyelj arra, hogy színvédő formulát válassz samponként, valamint lehetőleg kerüld a gyümölcssav tartalmú készítményeket, mert azok fakítják a fáradságosan elért színt.

Végezetül pedig óvatosan mind a klóros vízzel, mind a napsugarakkal. Viselj úszósapkát és használj fényszűrő hajlakkot, extra UV-védelemmel. Ha pedig mindezeket megtetted, nincs más dolgod, mint kiélvezni új hajszíned.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat