Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2012. December 05. 15:08, szerda | Helyi

Csodálatos hangulat az Év Önkéntese díjátadón!

Csodálatos hangulat az Év Önkéntese díjátadón!

Átadták az \\\"Év önkéntese\\\" díjakat a megyében

December 5-én, az önkéntesség világnapján, Tatabányán az Adventi Ablaknyitogatón Smudla Katalin, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke átadta az Év önkéntese 2012 díjakat. Ebben az évben az oroszlányi Dobzsevics Ágnes, a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskola és a Coloplast Hungary Kft. összefogása, valamint a tatai Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete kapták a jelöltek közül az elismerést.
Az Év Önkéntese Dobzsevics Ágnes 2005-től dolgozik az oroszlányi Szociális Szolgálatnál családgondozóként. Munkája során felfigyelt arra, hogy mennyire egyedül vannak problémáikkal a fogyatékkal élő gyermekek szülei, így támogató klubot hozott létre számukra. Érdekeiket képviselve, mentális, egészségügyi, életvezetési tanácsokat adva közösséget szervezett a tagokból. Pályázati forrásokat keresve, de sok esetben saját költségére uszodába, kirándulni, színházba mentek a gyermekek és szüleik. Karitatív tevékenységével sok gyermek, család, idős ember napjait tette emlékezetessé.

Az Év Önkéntes Szervezete címet 2012-ben a tatai Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete nyerte el, akik fizetett munkatársaikon kívül 20 – 30 önkéntessel végzik a feladataikat, szervezik a programjaikat. A Háztűz-őrző Egyesületet 2005 - ben alapította 11 lelkes, elszánt, tenni akaró kismama illetve anya. Céljuk az volt, hogy megerősítsék és támogassák a hozzájuk forduló Tatán és környékén élő nőket, anyákat és családokat azzal, hogy igényeikre épülő programokat és szolgáltatásokat nyújtanak a számukra. Programjaikon igyekeznek meghitt, családias légkört kialakítani. Foglalkoznak 1-2-3 gyermekes családokkal, egyedülálló anyákkal, fogyatékkal élő gyermekekkel és szüleikkel, nagyszülői segítség nélkül működő kiscsaládokkal, álláskereső szülőkkel.


Az Év Önkéntes Programja címet idén egy, a Kéz a kézben elnevezésű programon egymásra talált és jól együttműködő intézmény a Móra Ferenc Általános Iskola és az őket támogató Coloplast Hungary Kft. kapta. A tatabányán is üzemelő dán multicég már második éve segíti a Móra Ferenc Általános Iskolát. A vállalat önkéntesei áldozatos munkájukkal nagyban hozzájárultak az iskola épületének megújításához, szépítéséhez. A cég dolgozói szombatonként, szervezett csoportokban még a tanév megkezdése előtt felcsiszolták, lelakkozták, kifestették az első osztályos tantermeket, lefestették a homlokzati oszlopokat, két tanteremben lambériát építettek. A sportpályán a védőrácsot és a kosárlabda – palánkot festették le. Az épületben iskolai témájú graffitiket helyeztek el referenciamunkák alapján, kezük nyomát dicséri a falakon látható kotta, földgömb, matematikai jel és népművészeti motívum.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A mák ezért egészséges

2019. December 14. 00:00, szombat | Helyi

Ma van Advent harmadik vasárnapja

A rózsaszín gyertyát kell meggyújtani

2019. December 13. 00:00, péntek | Helyi

Luca nap!

Karácsony havának a legboszorkányosabb napja december 13-a, amiről a régi kalendáriumok úgy emlékeznek meg, hogy: \\\"Szent Lucának híres napja, a napot rövidre szabja\\\".

2019. December 08. 00:00, vasárnap | Helyi

Ma Advent 2. vasárnapja

Advent második vasárnapja van. Gyújtsunk meg még egy gyertyát és melegedjen lelkünk lángjánál.