Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Április 11. 09:28, hétfő | Helyi
Forrás: hunfencing

Esztergályos Patrik ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapattal!

Esztergályos Patrik ezüstérmes a  férfi párbajtőrcsapattal!

Junior vb-ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat!

Ezüstérmet nyert a bourges-i korosztályos világbajnokságon a junior férfi párbajtőrcsapat. A Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely összeállítású együttes kimagasló teljesítménnyel jutott el a döntőig, ott azonban vereséget szenvedett az olaszoktól. Gratulálunk a versenyzőknek, válogatott edzőknek és mestereknek egyarán
Szombat, az utolsó előtti, ugyanakkor magyar szempontból talán a legfontosabb versenynapjához érkezett a bourges-i kadet és junior világbajnokság. Főleg annak tükrében, hogy eddig négy bronzérmet nyert küldöttségünk. Reálisan nézve ugyanis ezen a napon volt a legnagyobb esély arra, hogy fényesítsünk ezen a mérlegen. Ekkor lépett pástra a magyar junior férfi párbajtőrcsapat, és lenyűgőző szezon után jutottak el a legfontosabb versenyig a mieink.Siklósi Gergely Újvidéken megnyerte a korosztály Európa-bajnokságát, a csapat pedig nagy csatában ugyancsak kiharcolta az aranyérmet. Ezért aztán a világranglista első helyéről kezdte meg reggel a vb-t, “tetézve” azzal, hogy a már említett Geri ésBányai Zsomboregyéniben egyaránt bronzérmet nyert a továbbra is hűvös és esős Bourges-ban.
Elvégre az a mérhetetlen magabiztosság és fölény, amellyel a mieink eljutottak az esti döntőig, már-már lenyűgöző volt. Tíz tus különbségen belül egyetlen rivális sem tudott közelebb kerülni a mieinkhez, Siklósi Geri, Bányai Zsombi ésEsztergályos Patrikegyetlen rivális ellen sem zárt negatív mérleggel. Semmiféle esélyt nem adtak a mieink, és egyáltalán nem túlzás állítani, hogy nagyságrendekkel múlták felül ellenfeleiket. Mindez számszerűen annyit tett, hogy Perut 40:27-re, Dániát 45:24-re, Spanyolországot 45:34-re, az Egyesült Államokat pedig 45:29-re verték a mieink, és így jutottak el az Olaszország elleni fináléig.
Aztán ezek után indult a finálé úgy, hogy a rendkívül fiatal olasz együttes négy asszó után 15:10-re elhúzott. És amikor az ötödikben a vezéregyéniségnek számító Geri sem tudta csökkenteni a különbségetCuomoellen, mi több, 15:25-re módosult az állás, akkor elúszni látszott a hőn áhított aranyérem. A hatodik asszóban Bányai Zsombi hozott egy értékes 4:1-etVismarávalszemben, és a 19:26 sem hangzott jól, de tán felcsillantotta a reményt. Következett Esztergályos Patrik és a remek estét kifogó Cuomo, aki tán kissé meglepő módon végig előre dolgozott az asszóban, és sajnos, az ő szempontjából jól is tette, visszaállította az itáliaiak tíztusos előnyét (21:31). Ami nagyon-nagyon soknak tűnt, már-már lehetetlen küldetésnek számított, melyet a Bányai-Siklósi “korosztályos szupertandemnek” kellett volna megoldania. Ugyanakkor szuperhősök csak a filmekben léteznek, Zsombi és Geri két nagyszerű tehetség, de nem Vasember és Amerika kapitány… BányaiCanzonerivelkövetkezett, és a feladat egyik felét teljesítette, 28:32-re feljött, és Gergő ezzel látótávolságon belülre került Vismarával szemben. Csakhogy fél perc alatt kapott négy tust, és ismét nagyon eltávolodott az ellen és az aranyérem. Ettől kezdve sajnos már nem is volt visszaút, igaz, fantasztikus hajrával kétszer két tusra is zárkózott Geri, de az olaszok végül 45:42-re nyertek, és ezzel világbajnoki ezüstéremmel zárt válogatottunk. Természetesen a világ második legjobb válogatottjának lenni hatalmas eredmény, csak gratulálni szabad hozzá, örülni meg majd később örülünk neki, mert azért természetesen van minek, nagyszerű szezont zárt legerősebb fegyvernemünk a junior korosztályban!
Eredmények. Kadet és junior világbajnokság, Bourges.
Férfi párbajtőrcsapat, 33 induló. A legjobb 16 közé jutásért:Magyarország-Peru 40:27 (Siklósi +8, Esztergályos +5, Bányai +4, Bakos -4).
Nyolcaddöntő:Magyarország-Dánia 45:24 (Siklósi +9, Bányai +8, Esztergályos +4).
Negyeddöntő:Magyarország-Spanyolország 45:34 (Esztergályos +8, Bányai +3, Siklósi 0).
Elődöntő:Magyarország-Egyesült Államok 45:29 (Siklósi +11, Bányai +4, Estergályos +1).
Döntő:Magyarország-Olaszország 42:45 (Bányai +7, Siklósi -5, Esztergályos -5).
Végeredmény:1. Olaszország, 2. Magyarország (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Patócs Zsolt, Halla Péter, Partali Csaba, Szalay Gyöngyi), 3. Kína.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya