Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Február 17. 20:29, vasárnap | Belföld

Tatabányára érkezett a Vodafone Főállású Angyala!

Tatabányára érkezett a Vodafone Főállású Angyala!

Tatabányára érkezett a Vodafone Főállású Angyala által képviselt művészeti-nevelési program

A gyermekeket a művészetek segítségével elfogadásra, önképviseletre, együttélésre és együttműködésre nevelő MUS-E program az ország több nagyvárosa után Tatabányára is megérkezett Kravalik Brigittának, a Vodafone Főállású Angyalának köszönhetően. A művészeti-nevelési program februártól a tatabányai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában az órarendbe épített foglalkozásokkal indult el.

A társadalmi célú MUS-E (Musique-Europe) multikulturális összművészeti program elsősorban hátrányos helyzetű és veszélyeztetett sorsú kisiskolás gyerekek nevelésére vállalkozik az iskolai órarendbe épült MUS-E művészeti foglalkozások segítségével, amelyeket hivatásos művészek tartanak.

„Főállású Angyalként a Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából egy éven keresztül többek között azon dolgozom, hogy a MUS-E program az ország minél több rászoruló iskolájába, minél több gyermek számára eljusson. Nagy öröm számomra, hogy Tatabánya révén egy újabb város csatlakozott hozzánk: a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 1. d osztálya ettől a félévtől kezdve kísérleti jelleggel, rendszeresen, órarendszerűen találkozhat a MUS-E művészeivel.” – mondta el Kravalik Brigitta, a MUS-E Magyarország operatív vezetője, táncművész és táncpedagógus, a Vodafone Főállású Angyala.

A MUS-E foglalkozásait Tatabányán két helyi művész, Pápai Ferenc, színész-rendező és Belső Máté trombitaművész tartják. A különleges órákon a gyerekek megtapasztalhatják, hogy a különböző művészeti ágak – a színházművészet és a zene – gyakorlása a szórakoztató élmény mellet milyen kreatív eszközt jelentenek érzéseik, gondolataik kifejezéséhez.

A program művészei az iskolákon kívül is tartanak foglalkozásokat a nagyközönség számára. A MUS-E program és a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház együttműködésének köszönhetően a program bemutatkozhat a színház közönsége előtt is. Február 17-én az érdeklődő gyerekek egy izgalmas színházi és zenei foglalkozás révén nyerhettek betekintést a MUS-E világába a színház újonnan indult programsorozata, a Jászai Játszó keretében, amely kisgyermekek és szüleik részére szól. A következő MUS-E foglalkozásra március 10-én kerül sor a Jászai Játszón.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt