Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. December 23. 19:47, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján

Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján

A Jézust váró Mária és a Keresztelő Szent Jánost váró Erzsébet közötti találkozó jelentőségét hangsúlyozta a karácsonyt megelőző beszédében XVI. Benedek. Az Úrangyala-imádság után elhangzott szavait az egyházfő a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából mondta el. 'Az Erzsébetet meglátogató Mária legyen a példaképünk: a másikhoz közeledő, a másikat meghallgató és befogadó Szűz Mária vezessen bennünket karácsony napjaiban.

Látogassuk meg, hallgassuk meg és segítsük azokat, akik szükségben élnek: betegeket, börtönben raboskodókat, időseket, gyermekeket' - hangoztatta az egyházfő advent negyedik vasárnapján.

A 85 éves pápa idén is személyesen vezeti a vatikáni karácsonyt. December 24-én este tíz órakor a Szent Péter-bazilikában pontifikálja a szentmisét.

December 25-én délben a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondja el karácsonyi üzenetét, több mint hatvan nyelven adva hírül a Gyermek Jézus születését, majd Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra.

December 29-én XVI. Benedek az egész Európából érkező fiatalokkal találkozik a Taizéi Közösség idén Rómában rendezett európai találkozóján - adta hírül az MTI.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt