Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 11. 17:00, csütörtök | Belföld

Videóműhely, környezetvédelem, Alice Francis és Amber Run a Művészetek Völgyében!

Videóműhely, környezetvédelem, Alice Francis és Amber Run a Művészetek Völgyében!

A pontos program még nem publikus, de két felhívást és két fellépőt már közzétett a Művészetek Völgye stábja.

Alice Francis
A temesvári születésű énekesnő Németországban él, triójával hip hop, swing, electro, jazz és swingtronic műfajokban alkotnak. Hirtelen robbantak be a köztudatba, rögtön olyan előadókkal álltak színpadra, mint Alicia Keys, Erikah Badu vagy a Public Enemy. Itthon a Shoot Him down című dalukkal váltak ismertté, július 20-án este fél 9-kor táncra hívják a közönséget a Művészetek Völgye Panoráma színpadán.

Amber Run
A brit indie rock csapatot 2013-ban ismerte meg a nagyvilág, amikor az angliai Reading Festival BBC Introducing színpadán csaptak a húrok közé. 2014-ben jelent meg első albumuk, azóta óriási rajongótáborra tettek szert. A Művészetek Völgyébe július 25-én érkeznek és este fél 9kor lépnek fel.

Völgy Fényműhely
A Művészetek Völgye tökéletes helyszín az alkotásra. Nem csak fantasztikus dalok, versek, játékok, színdarabok születnek itt minden évben, hanem egyedülálló pillanatokat megörökítő, különleges hangulatokat visszatükröző képek és filmek is. A Művészetek Völgye média csapata 2019-ben izgalmas tábort indít azoknak, akiket érdekel a fotózás vagy a videózás. A jelentkezők Magyarország legnagyobb fesztiváldíszletében tanulhatnak. Gyakorlati workshopok, profi eszközök, oktatók és mentorok segítik a munkát, a készíthetik el életükfilmjét vagy fotóit.
A tábor részletei és jelentkezés.
Tovább zöldül a Völgy!
Három gyönyörű település, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvarai, telkei, épületei, közösségi terei azok, amik a Művészetek Völgye tíz napja alatt átalakulnak fesztivál helyszínekké és díszletekké. A Völgy kezdetektől fogva zöld fesztivál, a Völgylakók pedig kifejezetten környezettudatosak és érzékenyek. Az elmúlt években számos korszerűsítés történt a fesztiválon a környezet megóvása érdekében, 2019-ben pedig újabb fejlesztések segítik a tovább zöldülést.
A hulladékmegőrzés érdekében bevezetik az újrapohár rendszert és minden felületükön arra bíztatják a látogatókat, hogy bátran hozzanak saját poharakat, tányérokat, evőeszközöket és kérjék abba az ételeket, italokat.
Zöldövezet Társulás Egyesület: "A Művészetek Völgye idén úgy döntött, hulladékának akár 50%-át megelőzi az Újrapohár rendszer bevezetésével. Örülünk, hogy egy ilyen közkedvelt rendezvény kapcsolódik a szemléletváltáshoz: nemet mond az eldobható pohár rendszerre és mostantól értékként kezeli a poharakat. A mosható újrapoharak használata visszaváltható rendszerben az egyik legjobb módja a hulladékcsökkentésnek."
A fesztivál vendéglátói részlegének zöldítésében a Felelős Gasztrohős Alapítvány is segített a szervezőknek. “Örömünkre szolgált, hogy a Művészetek Völgye környezetbarát törekvéseit segíthettük. Egy ilyen nagy kaliberű fesztiválnak komoly szemléletformáló ereje van, így külön öröm számunkra, hogy elsősorban az újrahasználatra ösztönzik a résztvevőket.” – mondta el dr. Horvátth Sarolta, az alapítvány elnöke.
A vendéglátóhelyeken cukornádból készült tányérokat, tálcákat és kukoricából készült evőeszközöket használnak majd, amiket a fesztivál végén Keszthelyen komposztálnak. Kevesen tudják, hogy minden hajnalban, amikor a fesztiválozók még alszanak, a Völgyes szemétgyűjtő csapat összeszedi és kiválogatja mindazt, ami előző este rossz helyre került, az asztalokon maradt vagy esetleg a földön hever. A hulladékot szétválogatják, hogy minél nagyobb részét lehessen komposztálni vagy újrahasznosítani. Idén még több szelektív hulladékgyűjtő egységet helyeznek el a három településen és a látogatókat is több felületen ösztönzik majd a gyűjtők tudatos használatára.
A Völgy programjaiban is visszaköszön a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Workshopokat, játékokat szervez többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a WWF, a Bakony-Balaton Geopark, a ZöldZugoly, a Jane Goodall Intézet, a különleges BEEEZZZ projekttel megtapasztalhatjuk belülről, milyen a méhek élete. és Varga Livius előadását vagy Kollár-Klemencz László kiállítását sem érdemes kihagyni.

További programok és információk hamarosan a Művészetek Völgye weboldalán: www.muveszetekvolgye.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni