Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 15. 10:47, csütörtök | Helyi sport
Forrás: carbonexkc.com

Kötelező győzelem a Mezőkövesd ellen

 Kötelező győzelem a Mezőkövesd ellen

A Budapest Bank Liga férfi kézilabda mérkőzései zajlottak szerda este a Földi Imre Sportcsarnokban. A Tatai HAC 42:31 arányban vereséget szenvedett a Gyöngyös csapatától. A Tatabánya Carbonex KC győzött a Mezőkövesd ellen.

A Tatabánya Carbonex KC játékosa, a mandulagyulladással betegeskedő Iváncsik Ádám nem állatott Debre Viktor rendelkezésére szerdán este, a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzésen. A Carbonex csapatkapitánya, Ivo Diaz is pihent ezen a találkozón.

Ennek ellenére végig vezetve, 15 – 12 – es félidő után, 29 – 26 – ra nyert a Tatabánya Carbonex.
Hullámzó játékot mutattak a tatabányai fiúk, hiszen, volt, hogy minden sikerült, volt, hogy szinte semmi. A kapuban Szente Gábor és Bartucz László is jó napot fogtak ki. Pordán Bálint 8, Harsányi Gergely 7, Rédei István 5 gólig jutottak.

TATABÁNYA CARBONEX: Szente, Bartucz (kapusok), Diaz, Dénes, Harsányi G. 7 (1), Kanyó Á. 3, Kocsis 1, Kun, Lele 2, Pordán 8, Pásztor Á., Rédei 5, Szabó Gy., Sazbó T. 1, Takács B. 2.
Edző: Debre Viktor.

MEZŐKÖVESD: Holló, Pallag (kapusok), Bécsi 2 (1), Fekete 2, Gyuris 3, Kiss G., Korsós 1, Kupi 6 (1), Lezák 2, Molnár F. 1, Morva 3, Nyikes, Németh T. 4, Rosta M., Szabó T. 2.
Edző: Rosta István.

Kiállítások: 6x2 ill. 2x2 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 5/2

Debre Viktor: - A védekezésünk jobb volt, mint Balatonfüreden. Úgy is mondatnám, hogy sokkal jobb volt. Úgy gondolom, hogy a lerohanásaink is jobban ültek, és helyenként a támadó játékunk is jobb volt. A gond csak az volt, hogy helyenként működött. Sajnos a mérkőzés nagy részében nem igazán volt jó. Szerencsére az az előny, amit megszereztünk az első félidőben elég volt a mérkőzés végéig.
- Elég lehet ez a folytatásra is? Szombaton, Kecskeméten játszik a csapat, aztán 24 – én, szombaton jön a Csurgó.
- Az az igazság, hogy elég sok gondunk volt a héten. Az utolsó pillanatokban is sérülések és betegségek tizedelték a csapatunkat. Abból főztünk, ami van. Úgy gondolom, hogy egész jól jöttünk ki az egészből. Azt a luxust is megengedhettük magunknak, amit talán eddig sosem, hogy Ivo Diazt végig pihentettük.
- Kecskeméten mi lesz szombaton?
- Remélem, hogy legalább így fogunk játszani. A védekezésünk egységes lesz és kemény, az indításainknak ugyanúgy kellene működnie, mint most. Ezek mellett egy – két húzóemberünknek is fel kellene nőnie a feladathoz. Mindenképpen kellene 4 – 5 játékos, aki jó teljesítményt nyújt. Átlövésből ezen a mérkőzésen csak Rédei Pisti tudott gólt lőni. Ilyen szempontból a másik oldalunk nulla volt. Ezen a szinten ezt már nem engedhetjük meg magunknak.

Fotó: Varga Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek