Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 23. 14:55, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI

Csernoviczki Éva a vigaszágon folytatja a VB küzdelmet

 Csernoviczki Éva a vigaszágon folytatja a VB küzdelmet

Csernoviczki, a tatabányaiak háromszoros Eb-ezüstérmese az örmény Gajane Artyanjan és a szenegáli Mame Seydi után a hazai közönség előtt szereplő Laetetia Payet-vel csapott össze.

Három és fél perc elteltével az Eb-harmadik ellenfelet másodszor intették, így a magyar dzsúdós jukóval vezetett. A francia azonban fél perccel később a szőnyeg szélén kivitelezett bokadobással kiegyenlített, így - bár a csengetés pillanatában Csernoviczki még dobott egyet - jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebben Payet passzívan mozgott, a bírók kétszer is összegyűltek tanácskozni, majd másodjára figyelmeztették őt, ami már a magyar győzelmét jelentette.

Csernoviczki a tíz perccel későbbi negyeddöntőben a brazil Sarah Menezesszel találkozott, akit eddigi egyetlen meccsükön legyőzött a pekingi olimpián. A dél-amerikai vb-harmadik gyorsan visszavágott a vereségért, ugyanis mindössze 18 másodperc elteltével ippont érően vitte földre a magyart, aki így a bronzéremig tartó vigaszágra jutott. Ott elsőként a kínai Vu Su-ken (Wu Shugen) vár rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.