Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 21. 00:00, szombat | Helyi sport

Kadet és junior  női és  férfi  párbajtőr  világbajnoki előválogató versenyek

 Kadet és junior  női és  férfi  párbajtőr  világbajnoki előválogató versenyek

Az OMS-Tata-IRON TRADE VSE  és a Tatabányai Sport Club fiataljai jól helytálltak a megmérettetésen Bükfürdőn

A kadet leány korosztályban óriási sikert ért el a TSC-s Gnám Tamara aranyérmével, aki 3 évvel fiatalabb ennél a korosztálynál. Molnár Petra a 9. helyen zárt. A junior fiúk mezőnyében Esztergályos Patrik aranyérmet, Nagy Attila 5. helyezést szerzett. A junior leányoknál Kun Anna bronzérmet harcolt ki.
Tamara és Petra is nehezen kezdték a csoportküzdelmeiket, de végül magabiztosan kerültek fel a direkt kieséses táblára, ahol határozottan meneteltek. Petra a döntőbe jutásért szenvedett vereséget a későbbi bronzérmestől. Míg Tamara nagy hátrányból fordítva jutott a legjobb 8 közé, ahol meglepetésre összes ellenfelét legyőzve, szemtelenül fiatalon megnyerte a kadet világbajnoki válogatót! A versenyen részt vett Halász Evelin, Sári Emeseés Kovács Éva is, akik mind fiatalabbak a kadet mezőnynél. Mindhárman bravúrosan felkerültek a direkt táblára, ahol a legjobb 32 közé jutottak.
A junior fiuk versenyében Esztergályos Patrik aranyérmet szerzett!Győzelme értékét növeli, hogy az elődöntőben és a döntőben is egy junior világbajnokon kerekedett felülnagyon színvonalas mérkőzéseken1 találattal. Nehéz úton jutott el a döntőbe, merta nyolcad- és a negyeddöntőben ishosszabbításban győzött.Nagy Attila is remekül vívott, nehéz ellenfelei voltak, dekönnyedén lépett túl rajtuk. A 4 közé jutásért Tóth Gergely világbajnoki bronzérmestől szenvedett egy találatos vereséget. Ötödik helye értékes azért is, mert mindkét év végi VB válogatón döntős volt. Kun Anna szintén remekül versenyzett, végig simán menetelt az elődöntőig. Az elődöntő elején egyetlen percet kihagyott a koncentrációja és az ellenfél 4 tusos előnyre tett szert. Az asszó végére Anna felzárkózott, de a hirtelen halálban vereséget szenvedett és 3. lett.
A kadet, juniorvívókramost pihenő vár, ami rájuk is fér hiszen 16 állomásból álló kvalifikációs szezonon vannak túl és szeptembertől ugyan ez vár rájuk. Esztergályos Patrik világbajnokunknak csak 2 hét pihenő jut, mert július közepétől megkezdik a felkészülést mesterével a nanjingi ifjúsági olimpiára. 2 hét alapozás után egy 10 napos nemzetközi edzőtáborba utaznak, ahonnan hazaérve azonnal augusztus 10-én indulnak a Magyar Olimpiai Csapattal és mesterével Partali Csabával Kínába.

A felkészítő edzők: Hegedűs Ferenc, Plásztán Attila, Partali Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után