Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. December 19. 07:38, csütörtök | Helyi sport

Tatabánya jutott tovább

 Tatabánya jutott tovább

Vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, szerda este.

A TAC az NBI-es Tatabányát fogadta telt ház előtt, a vendég kék-fehérek 44-21-re győztek és bejutottak a legjobb nyolc közé.

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a két szomszédvár rangadóját. Az NBI/B Nyugati csoportjában az ősszel harmadik helyen záró Tatai AC bátran kezdett NBI-es ellenfelével szemben, és az első félidő első harmadában nagy küzdelemre késztette a vendégeket. A találkozó elején 1-1 után átvette a vezetést a Tatabánya, de a hátrány nem volt nagy, csak 4-2-re és 6-3-ra vezettek a vendégek. Ezt követően aztán érvényesült a nagyobb játékerő, és főleg leindításokból nagy előnyt szerzett a vendégcsapat.

A második harminc percben egy felszabadultan játszó TAC lépett pályára, és a feljavult támadójátéknak köszönhetően jóval kiegyenlítettebb küzdelmet láthatott a szép számú publikum. A hazaiaknál mindenki pályára lépett, összességében egy jó hangulatú kézilabda ünnepen az esélyesebb csapat jutott tovább.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Tatai AC (NBI/B) - Tatabánya (NBI) 21-44 (5-21)

legjobb tatai góldobók: Szám Ferenc 6, Hollós Máté 5, Kanyó Bence 4

"A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy higgadtan, nyugodtan támadjunk, a védekezés pedig legyen dinamikus és agresszív. Az első félidőben ezt kevésszer tudtuk megvalósítani, sokszor elkapkodtuk a támadásokat, az ellenakciókból pedig rendre betalált a Tatabánya. A szünetben újra átvettük a taktikát, és a második harminc percben kiegyenlítettebb lett a játék, többször volt türelmünk helyzetig játszani, és a heteseket is belőttük. A nagyobb játékerőt képviselő Tatabánya megérdemelten jutott tovább" - mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.

"Az elején jól kezdtünk, aztán a felállt védelmet egyre kevesebbszer sikerült átjátszanunk. A második félidő sokkal jobb volt, türelmesebbek, pontosabbak voltunk. Ami a saját játékomat illeti: mindig szerettem erős ellenfelek ellen játszani, most még külön motiváció is volt, hiszen korábban játszottam a Tatabányában" - tette hozzá Szám Ferenc, a csapat legeredményesebb tagja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás