Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Október 27. 09:43, hétfő | Helyi sport

2 érem a 2014 évi ökölvívó junior országos bajnokságról

2 érem a 2014 évi ökölvívó junior országos bajnokságról

74 egyesület 152 versenyzője lépett a kötelek közé október közepén a junior versenyzőknek rendezett országos bajnokságon, mely az ökölvívó sportág legnépesebb korosztálya

E nagy arányú mezőnyben a Tatabányai SC-t 5 fő képviselte. A megmérettetésben rész vevők név és súlycsoport szerint: Varga Béla 50 kg, Vörös Márton 66 kg, Pongó Albert 70 kg, Johan Jenő 75 kg és Mészáros Zoltán +86 kg.
Rózsa András vezetőedző, Udvari Attila és Csokor Zoltán edzők tanítványai a sorsolásnak köszönhetően, már a selejtezők során a későbbi magyar bajnokokkal kerültek szemben, így az éremszerzés számukra már nem volt lehetséges, azonban így is értékes helyezéseket értek el. Varga Béla az elődöntőben debreceni riválisával szoros csatát vívott, de végül az ellenfél kezét emelték a magasba, így a TSC versenyzője a dobogón bronzérmet vehetett át. Pongó Albert, Johan Jenő, Mészáros Zoltán súlycsoportjukban a későbbi bajnokoktól kaptak ki, ennek következményeként a 7. helyen végeztek az országos seregszemlén.
66 kg - ban 16 induló volt . Vörös Márton képviselte a Tatabányai színeket ebben a súlycsoportban . Első mérkőzése Hajdúszoboszlói ellenfelével szemben hamar véget ért , technikai ko-val nyert . 2. nap Kecskeméti versenyzővel került szembe , akit 5:0 arányú pontozással győzött le . Az elődöntőben Székesfehérvári ellenfelét szintén 5:0 arányban , magabiztos bunyóval verte. A döntőben Molnár Tamás , régi ríválisát kapta ellenfeléül , nagy tachtikai csatában minimális pont különbséggel vesztett , így 2. helyezett lett . A vereség ellenére a válogatott vezetősége úgy döntött , hogy ő indul a 2 hét múlva kezdődő Junior Európa Bajnokságon : mondta Kalló László , Vörös Márton edzője . A Junior válogatott teljes csapattal képviseli hazánkat az EB -én .
Tatabánya színeit 2 fő képviseli a 2014. évi Ökölvívó Ifjúsági Európa-bajnokságon. Versenyzőként a Földi Imre sport ösztöndíjas Tar Sándor 52 kg-ban, illetve bíróként Babai Sándor nemzetközi AIBA bíró. Tar Sándor eddigi nemzetközi tapasztalatait és eredményeit figyelembe véve, bízhatunk a sikeres szereplésében.
Ez egyik képen látható a két érmes Vörös Márton és Varga Béla, illetve a másik képen Mészáros Zoltán, Johan Jenő, Varga Béla, Rózsa András vezetőedző, Pongó Albert.

Címkék: box tatabánya, tsc box

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható