Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Március 12. 00:00, szombat | Helyi

2 tatabányai bajnok az I. Gróf Széchenyi István Ökölvívó Emlékversenyen

2 tatabányai bajnok az I. Gróf Széchenyi István Ökölvívó Emlékversenyen

2016. március 4-5. között Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban került megrendezésre az I. Gróf Széchenyi István Ökölvívó Emlékverseny.

A hagyományt teremtő emlékverseny a Gróf Széchenyi Család Alapítvány jóvoltából került megrendezésre, melyet a Széchenyi család kezdeményezett illetve annak fő támogatója volt.
A mérkőzések tétje a közelgő olimpiai kvalifikácós versenyeken való részvételi jog megszerzése volt, ahol is a szövetség meghívása alapján a hazai élvonal legjobbjai.
A 10 felnőtt férfi súlycsoport mellett három női olimpiai súlycsoportban az 51, 60 és 75 kb-ban léphettek a sportolók a kötelek közé.
Tatabányáról két versenyző kapott lehetőséget a legjobb négyek tornáján név szerint: Czifrik János 52 kg-ban és Tar Sándor 56 kg-ban képviselte a TSC-t.
Az első nap Czifrik János a Győri Gladiátor SE versenyzőjével találkozott, ahol magabiztos öklözésének köszönhetően egyhangú pontozással a döntőbe jutott. Az aranyérem megszerzéséért Szabó Erikkel találkozott, akitől a tavalyi országos bajnokságon kikapott, most viszont nagyszerű ökölvívással győzte le és vehette át a bajnoki trófeát illetve a győztesnek járó különdíjat.
56 kb-ban a Földi Imre Ösztöndíjas Tar Sándor ökölvívónk ismét bizonyította tehetségét. Első mérkőzésén az előző évi felnőtt magyar bajnok Nagy Krisztián ellen a Szolnoki MÁV SE versenyzője ellen parádés boxot mutatott be, mellyel a győzelem megszerzése mellet óriási közönség sikert is aratott.
A döntőben az Egri Könnyű Róbert várta, aki nemzetközi utánpótlás eredményekkel büszkélkedhet illetve, mint magyar bajnok várta a szorítóban.
A mérkőzés elején Sándor gyorsabban, robbanékonyabban boxolt ellenfelénél ezzel irányította a mérkőzést és hozta a meneteket. Teljesítményével a győztesnek járó kupát illetve különdíjat vehetett át. Győzelmével berobbant a felnőtt élvonalba és egy lépéssel közelebb került a kvalifikációs tornákon való részvételhez.
A versenyzőket felkészítette Rózsa András vezetőedző illetve Kardos József, továbbá bíróként Tatabányát képviselte az 2015. Év Bírója Babai Sándor.


A képen látható: Babai Sándor, Tar Sándor, Czifrik János, Rózsa András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya