Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Március 25. 09:10, szerda | Helyi

20. PeronMusic Tehetségkutató Fesztivál

20. PeronMusic Tehetségkutató Fesztivál

2015. szeptember 26-án kerül megrendezésre a 20. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál.

A rendezvény célja, hogy a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok értékes támogatásokat nyerhessenek, valamint szakmai értékelést kaphassanak eddigi munkájukról. Az eseménynek a tatabányai Vértes Agorája ad otthont. Az érdeklődő zenészek és zenekarok augusztus 1-jéig a Peron Music Alapítvány Facebook oldalán található adatlap kitöltésével jelentkezhetnek.
A pályázó zenekarok közül a legjobb 10 jut be a szeptember 26-i döntőbe, amelyről professzionális, digitális videó- és hangfelvétel is készül. A fellépő zenekarok nagy értékű díjakért zenélhetnek. Az első helyezett továbbjut az Öröm a Zene (korábban Hangfoglaló Magyarország) országos tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj egy 1 millió forint értékű hangszer és hangtechnikai utalvány, a Hangszeresek Országos Szövetségének (HANOSZ) jóvoltából. A Peron Tehetségkutató struktúrájának és a szakmai értékelésnek köszönhetően, az elmúlt két év győztes zenekarai a budapesti országos döntőn is a legjobbnak bizonyultak, így összesen 2 millió forint értékű technikai támogatásban részesültek. Győztes zenekaraink azóta a rádiók és fesztiválok állandó vendégei, dalaik a slágerlisták előkelő helyén szerepelnek.
Az idei PeronMusic Tehetségkutató Fesztivál több újdonságot is tartogat a látogatóknak. A HANOSZ támogatásával hangszer és hangtechnikai Road-show-val és a tavalyi évhez hasonlóan Artisjus Zeneipari előadással egészül ki a fesztivál, ahová nem csak a fellépő zenekarokat várjuk.
A zsűri öt székét idén is a magyar zenei élet ismert személyiségei foglalják majd el. Munkájukat ez alkalommal is tatabányai középiskolásokból álló társadalmi zsűri egészíti ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya