Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 12. 09:53, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

200 millió Forintból újul meg a Kőrösi Iskola

200 millió Forintból újul meg a Kőrösi Iskola

Nagyszabású energetikai korszerűsítés veszi kezdetét a Kőrösi Iskolában, melynek köszönhetően kívül-belül korszerűbbé válik az épület.

Tatabánya Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy intézményeinek működése minden szempontból megfeleljenek a modern kor elvárásainak. Az elmúlt évek során számos kulturális, szociális és oktatási intézmény újult meg annak érdekében, hogy a benne élők mindennapjait megkönnyítsék.

A 2019-es esztendőben is folytatódnak a nagyívű intézményfejlesztési programok melyek keretében most a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola újulhat meg: egy sikeresen elnyert, mintegy 179,76 millió Forint Európai Uniós támogatásnak, illetve további 25 millió Forint önkormányzati támogatásnak köszönhetően 2019. áprilisában megkezdődik az iskola energetikai korszerűsítése. A Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a Kertvárosi Bolyai János Általános Iskola korábbi felújításával együtt így már mind a három Kertvárosi Általános Iskola felújításra kerül.

A projekt keretében a teljes épület hőszigetelése, a fűtés korszerűsítésére, 136 új ablak beépítése, 99 db radiátor cseréje, és az épület homlokzatának és lapostetőjének szigetelése valósul meg. A nagyobb munkálatok a nyáron lesznek, így a tanítást folyamatosan tudják biztosítani.

A fejlesztéseknek köszönhetően az intézményekbe járó gyermekek és nevelőik az év végére nem csak esztétikusabb, de egy költséghatékonyabb és környezetkímélőbb épületet vehetnek majd birtokba.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya