Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2019. Április 12. 09:53, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

200 millió Forintból újul meg a Kőrösi Iskola

200 millió Forintból újul meg a Kőrösi Iskola

Nagyszabású energetikai korszerűsítés veszi kezdetét a Kőrösi Iskolában, melynek köszönhetően kívül-belül korszerűbbé válik az épület.

Tatabánya Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy intézményeinek működése minden szempontból megfeleljenek a modern kor elvárásainak. Az elmúlt évek során számos kulturális, szociális és oktatási intézmény újult meg annak érdekében, hogy a benne élők mindennapjait megkönnyítsék.

A 2019-es esztendőben is folytatódnak a nagyívű intézményfejlesztési programok melyek keretében most a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola újulhat meg: egy sikeresen elnyert, mintegy 179,76 millió Forint Európai Uniós támogatásnak, illetve további 25 millió Forint önkormányzati támogatásnak köszönhetően 2019. áprilisában megkezdődik az iskola energetikai korszerűsítése. A Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a Kertvárosi Bolyai János Általános Iskola korábbi felújításával együtt így már mind a három Kertvárosi Általános Iskola felújításra kerül.

A projekt keretében a teljes épület hőszigetelése, a fűtés korszerűsítésére, 136 új ablak beépítése, 99 db radiátor cseréje, és az épület homlokzatának és lapostetőjének szigetelése valósul meg. A nagyobb munkálatok a nyáron lesznek, így a tanítást folyamatosan tudják biztosítani.

A fejlesztéseknek köszönhetően az intézményekbe járó gyermekek és nevelőik az év végére nem csak esztétikusabb, de egy költséghatékonyabb és környezetkímélőbb épületet vehetnek majd birtokba.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 02. 14:46, szerda | Helyi

A Bridgestone Tatabánya adományokkal támogatta a helyi szociális intézmények járvány elleni védekezését

A Bridgestone Tatabánya Kft. a járvány elleni védekezést elősegítő eszközökkel támogatott több Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő szociális intézményt.

2020. Október 28. 09:30, szerda | Helyi

A Bridgestone új motorabroncsai magasabb szintekre emelik a motorozást

A Bridgestone bejelentette a sport-túra motorok kategóriájának új, meghatározó abroncsát, a Battlax Sport Touring T32-t és T32 GT-t.

2020. Október 21. 09:22, szerda | Helyi

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák

Sikeres volt a Bridgestone és a helyi állatotthon örökbefogadást támogató közös akciója

2020. Október 08. 14:29, csütörtök | Helyi

Most mindenki segíthet, hogy égig érjen a bátorság

Adománygyűjtést indít a Bátor Tábor