Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 23. 17:25, péntek | Helyi sport
Forrás: InfóTatabánya

220 kerékpáros vonult végig Tatabánya utcáin

220 kerékpáros vonult végig Tatabánya utcáin

Tavaly még száz fő alatt volt a létszáma az Autómentes Napra meghirdetett kerékpáros felvonulásnak, idén viszont már kétszáz felett volt a lelkes kerékpárosok száma.

A Megyeháza előtti parkolóban először a legkisebbek, az óvodáskorúak tettek meg 2-3-4 keréken egy kört nevelőik és a Tricepsz SE versenyzőinek kíséretével. A nagyobbak és a felnőttek ez idő alatt regisztrálhattak a helyszínen felállított sátorban. Nemhogy nevezési díj nem volt, de még a szervezők adtak ajándékot a résztvevőknek. Minden kerékpáros kapott a nevezéskor egy-egy tombolajegyet.

A kerékpáros felvonulókat Schmidt Csaba polgármester úr köszöntötte, majd kerékpárjára pattant és beállt a felvonulók sorába. Indulás előtt kerékpárjuk magasba emelésével köszöntötték a résztvevők az Európai Autómentes Napot. A célba érkezést követően különdíjjal köszöntötték Cservenka Gergely Ádámot, aki az indulást követően hamar defektet kapott, ám ez nem vette el a kedvét a felvonulástól., kerékpározás helyett végigfutotta a több kilométeres távot. A városban megtett kerékpáros kilométereket követően kerültek kisorsolásra az ajándékok, amelyeket a város, intézmények és városunkban működő cégek ajánlottak fel. Sok-sok kerékpározással kapcsolatos tombolatárgy került kisorsolásra, a fődíj egy kerékpár volt.
Ezt követően a Lomi.hu Kft. köszöntötte a résztvevőket. Ők jó állapotú használt kerékpárokat ajánlottak fel azoknak az iskoláknak, akik 20 főnél több létszámmal jelentek meg a felvonuláson. A kerékpárokat az iskolák testnevelő tanárai választhatták ki, a Váci M. Ált. Isk., Bárdos L. Gimnázium, Kodály Z. Ált. Isk. és a Jókai M. Ált Isk. részére. A többi kerékpárt a diák résztvevők között sorsolták ki.
A résztvevők magas száma is mutatja, hogy a kerékpározás népszerűsége rohamosan növekszik, legyen a cél akár sport, akár kikapcsolódás vagy akár a tanintézmény ill. munkahely megközelítése. A mellékelt képgaléria 136 képét megtekintve talán azok is kedvet kapnak a kerékpáros rendezvények látogatásához, akik idén nem voltak jelen a felvonuláson.
V.A.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.