Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Július 04. 11:11, hétfő | Helyi

28 milliós fejlesztés a BOBICO Kft-nél

28 milliós fejlesztés a BOBICO Kft-nél

Pénteken lezárultak az oroszlányi BOBICO Kft. szerelőcsarnokának bővítési, fejlesztési munkálatai, a 28 millió forint értékű beruházáshoz több mint 13 millió forint uniós támogatást nyert el a cég. A projekttel a társaság eddigi fo

2009 szeptemberében kezdődött el az a beruházás, mellyel az Oroszlány külterületén (régi Duna Cipőgyár) található, 270 négyzetméteres szerelőcsarnokát 351 négyzetméteresre növelte a BOBICO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A 28 millió forint értékű, 13 286 284 Ft-os uniós támogatással megvalósult fejlesztés a bővítés mellett a meglévő csarnok villamossági korszerűsítését, nyílászárók cseréjét, homlokzati hőszigetelést, álmennyezet kialakítását, az ipari kapu cseréjét, s új kerítés építését is tartalmazta.
A társaság, amely tevékenységi körében található épületek bontása, gépi és kézi földmunka, tereprendezés, belföldi szállítás, fuvarozás, autópálya, út, repülőtér, híd építése, tavak, átereszek, csatornák tisztítása, a projekttel az eddigi, folyamatos fejlődését kívánja biztosítani, alkalmazottai létszámát is növeli, a jelenlegi ötről hétre.
Csóra György tulajdonos, ügyvezető-igazgató pénteken munkatársai körében elmondta: gyarapodó megrendeléseik száma tette szükségessé munkagépeik folyamatos rendelkezésre állását, illetve azt, hogy karbantartásukról minél gyorsabban,  költséghatékonyabban gondoskodjanak. Az uniós támogatással megvalósult projekt egyik legfontosabb előnye, hogy az eddig kihasználatlan épületrészek is funkcióhoz jutottak. Saját irodahelyiséget alakítottak ki, s fémmegmunkáló műhelyt, amely a mindennapi feladatellátáshoz szükséges, eddig külső forrásból, igen magas áron beszerzett termékeket állít elő. Összességében egy olyan korszerű szerelőállomás jött létre, amely megfelel a kor igényeinek és követelményeinek, emellett az új szociális blokkoknak köszönhetően az alkalmazottak munkakörülményei is színvonalasabbá váltak.

Az oroszlányi BOBICO Kft-t 2001-ben alakult, rendelkezik a hulladékgazdálkodási törvény által előírt országos szállítási és begyűjtési engedéllyel, s az ISO 14001:2005. és ISO 9001:2009. minőségirányítási és környezetirányítási rendszerét is kiépítették. A társaság négy év alatt majdnem megkétszerezte bevételét, amely tavaly meghaladta a 135 millió Ft-ot.

Az önerőből kialakított és folyamatosan bővített gépparkjának értéke mára eléri a 110 millió forintot, a járművek között 8 kisbusz, 10 teherautó, 1-1 konténeres szállító, kisteherautó, csatornatisztító, s nehéz- valamint kisgép szállító tréler található. A cég 6 bobcattal, ugyanennyi forgókotró, 2 kotró-rakodó kombigéppel rendelkezik, de természetesen a tevékenység ellátásához szükséges valamennyi további gépi és kézi szerszám a rendelkezésére áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya