Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 06. 10:28, csütörtök | Helyi

3200 OLDALNYI NYOMOZATI IRAT

3200 OLDALNYI NYOMOZATI IRAT

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal zárta a bicskei gyermekotthon volt igazgatója és az egyik volt nevelője ellen indult büntetőeljárást.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 10 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett, 2 rendbeli szexuális erőszak bűntett és 3 rendbeli szexuális visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. János 56 éves bicskei lakos ellen. Továbbá 4 rendbeli szexuális visszaélés bűntett és 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást K. Béla 33 éves csákvári lakos ellen.
A nyomozás adatai alapján a bicskei gyermekotthon volt igazgatója és nevelője 17 sértett ellen követett el szexuális bántalmazást. Az ügy vizsgálatára az Országos Rendőr-főkapitányság a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki. A nyomozók 2016. október 12-én házkutatást és helyszíni szemlét tartottak az otthonban. A rendőrök gáz-riasztó pisztolyt és több számítógépet is lefoglaltak az igazgató irodájából.
A nyomozók több mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 sértett lett, közülük 1 lány. A rendőrök az ügyben pszichológus, elme és informatikus szakértőket is kirendeltek. A szakértők főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak a lefoglalt számítógépeken. A nyomozás során több sértett elmondta, hogy az intézet egyik volt nevelője K. Béla is szexuálisan közeledett feléjük.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Fejér Megyei Főügyészségre megküldik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya