Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. November 14. 00:00, szombat | Helyi

650 ezer forint értékű fatelepítés

650 ezer forint értékű fatelepítés

Negyven platán és nyolc éger facsemetét ültettek el az önkormányzat munkatársa szerdán a környei tó partján.

Az ötéves, jó három méter magas csemetéket a Környe-zetünk Jövőjéért Alapítvány vásárolta 650 ezer forint értékben, ezzel járult hozzá a tófarokban természetes módon kialakult égeres kiserdő pótlásához, s ahhoz, hogy a sétányt használókat pár év múlva napsütésben is kellemes árnyék várja.
A Környe-zetünk Jövőjéért Alapítvány az áprilisi Föld Napi ünnephez kapcsolódva már több alkalommal vásárolt facsemetéket, s szervezett fásítást, ezúttal az önkormányzat őszi faültetési programját támogatták meg a platán és éger csemeték megvásárlásával.
Ha sikeresen átvészelik a telet, akkor az öt esztendős, nagyjából három méter magas, konténeres platán csemeték jövőre már lombkoronát bontanak, az egészséges fejlődésük érdekében a gödörbe talajfertőtlenítő is került, hogy ne veszélyeztethesse a csimasz, azaz cserebogár pajor.
A platán csemeték a „kőgáttól” a tófarokig sorjáznak a sétány déli, délnyugati oldalán, így a gyors és erőteljes növekedésű, dús lombozatú díszfák néhány esztendő elteltével már hűsítő árnyékot nyújtanak a sétálóknak, kocogóknak a nyári hőségben.
A faültetés során kiválóra vizsgázott az a lyukfúró adapter, melyet a közelmúltban vásárolt az önkormányzat a már meglévő traktorához, s amellyel pillanatok alatt készültek el a megfelelő méretű gödrök. A berendezés nem csupán a fásítási munkálatokat segíti, de kerítésépítésnél is hasznosítható lesz majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya