Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Június 20. 08:41, péntek | Helyi sport

96 csapatból 4. lett a Kodály Iskola kézilabdacsapata!

96 csapatból 4. lett a Kodály Iskola kézilabdacsapata!

Az előkelő 4. helyen végzett a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú kézilabda-csapata a III. korcsoportos (5-6.osztály) diákolimpia országos döntőjében Pécsen.

96 iskola indult az idei tanévben ebben a korcsoportban, a háromnapos fináléban az ország 8 legjobb csapata küzdött a diákolimpiai bajnoki címért. Sajnos nem túl jó előjelekkel utazott a tatabányai csapat Pécsre, hiszen Bagi Balázs csapatkapitány a torna előtt néhány nappal ujjtörést szenvedett, ő csak a lelátóról szoríthatott társaiért, de rajta kívül többen is kisebb-nagyobb sérüléssel, betegséggel bajlódva vállalták a mérkőzéseket.
A helyszíni sorsoláson kialakult a két négyes csoport: a Kodály-iskola csoportellenfelei a két hete gyermek utánpótlás-bajnokságot nyert Szeged, a Tiszaföldvár és Hosszúhetény lettek, míg a másik csoportba a Veszprém, a Gödöllő és a Salgótarján került.
A Kodályos fiúk nagy lendülettel kezdtek: szigorú védekezésük majdhogynem megoldhatatlan feladatot jelentett a szegedieknek, Papp Domonkos vezérletével pedig támadásban is meggyőzőek voltak. A félidőben 2 gólos tatabányai előnyt mutatott az eredményjelző, de a végére sajnos elfáradtak a fiúk, a szegediek megérezték a lehetőséget, és az utolsó percekben megfordították az eredményt. (19:20) Miután az első mérkőzésen alulmaradt a tatabányai csapat, a második meccs tétje nagy volt: csak győzelem esetén maradt esély a legjobb négy közé kerülni. A srácok jól ráijesztettek a szurkolóikra, hiszen a szünetben a Tiszaföldvár gárdája 4 góllal vezetett. Horváth Árpád edző teljesen átszervezte csapatát és a második játékrészben igazi csapattá érve megfordították a mérkőzést és 4 gólos győzelmet arattak. (30:26)

Az utolsó csoportmérkőzésen nem játszottak kifejezetten jól a Kodályosok, sok volt a technikai hiba, de a feljavult védekezésnek és Stadtmüller Balázs támadójátékának köszönhetően sikerült begyűjteni a 2 pontot. (18:16) Ezzel a győzelemmel a diákolimpia legjobb négy csapata közé kerültek a fiúk!
Az elődöntőt a gyöngyösi alakulattal kellett megvívni. A Kodály végig vezetett az első félidőben, a Gyöngyös a szünet előtti pillanatban azonban átvette a vezetést. A tatabányai fiúk nem adták fel: magukhoz ragadták a kezdeményezést, és bár a Gyöngyös kőkemény védekezése nehéz feladatot jelentett, Stadtmüller Balázs újra vezéregyénisége lett csapatának: góljaival és a csapat remek védekezésével végig vezetett a Kodály. A lefújás előtt 6 másodperccel egyenlített az ellenfél, így büntetődobásokkal kellett eldönteni a továbbjutást. Első körben 5-5 büntetőt lőttek a csapatok, melyből 4-4 gól született, így tovább folytatódott az idegek harca! Az első rontott büntetőig ment a mérkőzés, ahol a Gyöngyös volt szerencsésebb: ők bedobták, a tatabányai csapat kihagyta... (21:22) Ezzel maradt a bronzmérkőzés.
Az utolsó mérkőzésnapon a harmadik helyért lépett pályára a Kodály megtépázott csapata. Sajnos az elődöntő sokat kivett a fiúkból, újabb sérülések nehezítették Horváth Árpád dolgát. A pályára lépő fiúk a szívüket-lelküket beleadták, de csak 2 gólig sikerült megközelíteni a szegedi fiúkat.Bár a második félidőben folytatták az emberfeletti küzdelmüket a srácok, ez sajnos most a bronzéremhez nem volt elég. (12:19)
Horváth Árpád edző elmondta, ha minden játékosa egészséges lett volna, akkor az első helyért játszanak a diákolimpián, és akár az aranyat is megszerzik. Sajnos a rengeteg sérülés ezt nem tette lehetővé, mindent megtettek, de ez most ennyire volt elég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói