Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Szeptember 30. 09:23, kedd | Helyi

A 19. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál nyertese a Margaret Island

A 19. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál nyertese a Margaret Island

A Peron Music Alapítvány tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Peron Music Tehetségkutató Fesztivált Tatabányán 2014. szeptember 27-én

A tizenkét döntőbe jutott Kárpát-medencében működő feltörekvő zenekar A Vértes Agorájában mérhette össze tudását szakmai- és társadalmi zsűri előtt.
A zsűri elnöke a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa, Újfalusi Gábor volt, a zsűri tagjai továbbá Dandó Zoltán, session zenész, producer, hangmérnök, Erdei Attila, a Superbutt dobosa, Kővári Gábor, az MR2 Petőfi Rádió munkatársa, Lacza Gergely, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesület elnöke és Ruff Ferenc, a Paksi Tehetségkutató igazgatója. A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan tatabányai diákokból álló társadalmi zsűrinek is volt beleszólása az értékelésbe. A zsűri a kreativitás és egyéni törekvések mellett a pontosságra, a zenére és a dalszövegre összpontosított.
A 19. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál első helyét a Margaret Island zenekar foglalhatta el. A budapesti csapat az értékes nyeremények mellett felléphet a 2014. évi Hangfoglalás Tehetségkutató döntőn, amelyen a győztes zenei produkció 1 millió Ft értékben technikai eszközparkkal gazdagodhat a Hangszeresek Országos Szövetsége támogatásával. Második helyen a Kalef zenekar, harmadik helyen pedig a Bábel zenekar végzett, szintén Budapestről. A dobogós zenekarok felléphetnek 2015-ben a Fezen fesztiválon, hazavihették a Füldugó.hu által felajánlott, speciálisan zenészeknek kifejlesztett MusicSafe Pro füldugó szettet és a Komárom-Esztergom megyei Forrás Rádió jóvoltából riport készül velük és dalaikat is sugározni fogják. Külön díjat kapott még a Hungariddim, a The Fleet street, a Pair O’ Dice és az Eznemjazz zenekar.
A fesztivál gáláján a II. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztivál győztese a Face Today zenekar és a 18. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál győztese, Szatmári Juli és zenekara lépett fel. A Peron Music Alapítvány által szervezett Székely-magyar zenehíd programot a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja melynek lényege, hogy Tatabánya és Székelyudvarhely kölcsönösen fellépteti legjobb zenei előadóit.
Az idei fesztivál különlegessége volt, hogy a színpadot teljes mértékben magyar gyártók által készített hangszerekkel és technikai eszközökkel szereltük fel, így biztosítva a minőségi és professzionális hátteret fellépő zenekaraink számára. A rendezvény folyamán az érdeklődők részt vehettek az Artisjus munkatársainak, Karner Zsuzsanna és dr. Tóth Péter Benjamin előadásán, ahol szerzői jogi ismeretekkel és a zeneipar alapjairól gazdagíthatták tudásukat. A tehetségkutató minden zenekarának egy daláról professzionális videó- és hangfelvétel készült, melyet a Peron Music Alapítvány YouTube csatornáján teszünk közzé októberben.
Az esemény kiemelt partnerei a Nemzeti Együttműködési Alap, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Chromasound Kft, a Forrás Rádió, a Füldugó.hu, a Kaos Amp, a Prolude Amplification, a Magyar Rádió Zrt., a Music Minutes hangszerbolt, A Fikner hangszerbolt, a TOP hangszerbolt, az FG Custom Drums, a Simecz Pincészet, a Vértes Agorája, a Fezen fesztivál, a Tatabányai Televízió és Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya