Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 06. 08:01, hétfő | Belföld
Forrás: Pécsi STOP/dailymail.co.uk

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

Az alábbi videóban egy földalatti hangyavárost ásnak ki a tudósok. A bogarak által épített létesítményt több millió állat lakta egykor, felépítésének bonyolultsága vetekszik a Kínai Nagy Fallal.

Mára már elhagyatottá vált az a földalatti metropolisz, melyet valaha több millió rovar népesített be. A tudósok felfedezését, melyet Brazíliában találtak, földalatti országúthálózat jellemzi, útvonalakkal, kertekkel. Feltevésük, hogy ez lehetett az egyik legnagyobb hangyagyarmat a világon, de azt nem tudják, hogy mitől vált kietlenné és lakatlanná- írja a dailymail.

A videóban látható, hogy a szakértők tíz tonna betont öntöttek a lyukakba (ez a légkondicionálásra szolgált az ott lakó hangyáknak) és ezután kezdték el a feltérképezést. Csak az anyag beöntése tíz napig tartott.

Egy hónap elteltével aztán elkezdhették az alagúthálózat felfedezését, az ott dolgozó tudósok szerint egy hihetetlen várost találtak és a Kínai Nagy Fal hangyamegfelelőjének nevezték.

Címkék: bogarak, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.