Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 24. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti

A britek ötöde megnézte Katalin hercegnő topless képeit

A britek ötöde megnézte Katalin hercegnő topless képeit

A britek csaknem háromnegyede elítéli, hogy egy bulvárfotós lesből felvételeket készített Vilmos herceg félmeztelenül napozó feleségéről - ötödük azonban ennek ellenére nem tudott ellenállni a csábításnak, és megtekintette az internetre is felkerült fotókat.

Vilmos - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban- hitvesével, Katalin cambridge-i hercegnővel nemrégiben Lord Linley-nek, az uralkodó néhai húga, Margit hercegnő fiának franciaországi kastélyában nyaralt. A hercegnő bikinifelsőjét levetve éppen a kastély úszómedencéje mellett napozott, amikor egy fotós teleobjektívvel, legalább egy kilométerről lekapta.
Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, az elmúlt héten pedig számos más külföldi lap is hozott a fotókból, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.
A képek egyetlen brit lapban sem jelentek meg. A világhálón azonban futótűzszerűen terjedtek szét a hercegnő pikáns fotói, és a The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap megbízásából készült országos felmérés során a megkérdezett felnőtt britek csaknem 20 százaléka bevallotta, hogy megtekintette az egyelőre ismeretlen fotós által készített képeket a különböző portálokon.
Ez azt jelenti, hogy a brit sajtó bojkottja ellenére hétmillió brit látta eddig a félmeztelenül napozó Katalin hercegnő fotóit.
A The Sunday Times a közvélemény-kutatás eredményeit kommentálva ironikusan megjegyzi: a hercegi hitves kebleire kíváncsi britek nyilván kizárólag azért kattintottak a képeket közlő portálokra, hogy osztozzanak a házaspár felháborodásán, mivel egyébként a megkérdezettek 73 százaléka elítélte a felvételek nyilvánosságra hozását, 72 százalékuk pedig egyetértett azzal is, hogy az udvar jogi eljárást indított a képeket először közlő francia magazin ellen.
A felmérésbe bevont britek 61 százaléka azt is pártolná, hogy induljon büntetőper a lesipuskás fotós ellen.
A The Sunday Times kommentárja szerint az ügy rávilágít arra a sajtószabályozási problémára, hogy bár jogilag lehetséges bizonyos anyagok közlésének megakadályozása a nyomtatott sajtóban, az interneten azonban ettől függetlenül továbbra is hozzá lehet férni a kifogásolt tartalmakhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése