Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Április 19. 07:30, szerda | Belföld
Forrás: mti

A civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről kezd vitát az Országgyűlés

A civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről kezd vitát az Országgyűlés

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni azt a kormánypárti törvényjavaslatot, amely a külföldi támogatások feltüntetésére kötelezné a civil szervezeteket.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd szavazással folytatódik. A képviselők ekkor szavaznak a kormány belügyi tárgyú törvénymódosító csomagjáról, továbbá arról a javaslatról, amellyel az állam ingyenesen a református egyház tulajdonába adja a geszti Tisza-kastélyt.

A határozathozatalok után kezdődhet általános vita a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról, amelynek értelmében minden olyan egyesületnek külföldről támogatott szervezetként kell regisztrálnia magát, amely 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást kap.

Az előterjesztők egyike, Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban erről azt mondta, hogy az elmúlt két évben különösen fontossá vált a külföldről támogatott civil szervezetek finanszírozásának átláthatósága, hiszen Magyarországnak ezen keresztül is meg kell védenie magát. A Soros György által támogatott szervezetek minden korábbinál élesebben támadják a magyar kormányt azzal a céllal, hogy szétzilálják a magyar határvédelem rendszerét és kikényszerítsék a bevándorolók szabad bejutását - jelentette ki, fontosnak ítélve, hogy minden esetben tudható legyen, kik a támogatók, függetlenül attól, hogy egy civil szervezet Soros Györgytől, oroszoktól vagy uniós tagállamból kap támogatást.

Az ülésnap hátralévő részében további nyolc indítvány kerül terítékre, köztük például a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásáról szóló törvényjavaslat általános vitája.

A parlament csütörtökön újabb nyolc előterjesztést tárgyal, majd az ülés április 24-én kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni