Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 27. 11:15, kedd | Helyi

A családi napközik és a hivatalok közös tanácskozást tartottak

A családi napközik és a hivatalok közös tanácskozást tartottak

A Tájak, Emberek, Környezet Egyesület (TEKE) több mint két éve működtet családi napközit Tatabányán.

A nyitás és a működtetés során tapasztalak miatt határoztak úgy a családi napközi vezetői, hogy életre hívják a Családi Napközik Közép-dunántúli Regionális Információs Központját (CSANAINFO Központot). A projekt az idén az NCA támogatásával valósul meg.
Az információs központ létrehozóinak szándéka, hogy érdemi párbeszéd alakulhasson ki az engedélyeket kiadó és a családi napközik működését ellenőrző szakhatóságokkal, önkormányzatokkal. Még a nyár folyamán felvették a kapcsolatot a régióban működő családi napközikkel. A három megyében csaknem 80 családi napközinek küldtek ki egy kérdőívet, amelyben az engedélyeztetés és a működés során tapasztaltakra kérdeztek rá. A visszaküldött válaszok alapján készült egy elemzés.
Augusztus végén a Vértes Expón csaknem félszáz tatabányai szülőt is megkérdeztek arról, hogy mit tudnak a családi napközikről. Ennek eredményéről is készült egy elemzés. A CSANAINFO Központ most a régiós családi napköziket próbálja egy asztalhoz ültetni.
A családi napközik képviselőinek összegzése után, az engedélyeztető és ellenőrző hatóságok képviselőit látták vendégül a Dózsakerti Közösségi Házban. A tanácskozáson valamennyi területről érkeztek a hivatalok szakemberei és hasznos információkkal, valamint a felmerült kérdések tisztázásával jelentős előrelépés született az információáramlás területén. A megbeszélésen részt vett Magyarfalvi Tiborné, a napközbeni ellátások szakterületi referense, (Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet). előadást tartott Vidáné Vági Judit hivatalvezető (Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, Szociális és Gyámhivatala). A szervezők meghívták a találkozóra Bereznai Csabát, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármesterét, valamint a Magyar Államkincstár, az ÁNTSZ a Katasztrófavédelem Megyei Igazgatóságának és a Tatabányai Egyesített Bölcsődék vezetőjét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya