Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 24. 07:28, péntek | Belföld
Forrás: mti

A hőség mellett felhőszakadások is lehetnek helyenkén

A hőség mellett felhőszakadások is lehetnek helyenkén

Több megyére továbbra is a tartós hőség miatt, de számos megyére a heves zivatar, felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a tartós hőség miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Azt írták: a napi középhőmérséklet pénteken a nyugati megyékben és északon jellemzően 25 fok alatt, másutt 25, 26 fok körül valószínű.

A legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között várható. Késő estére 20-27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiemelték továbbá, hogy délelőttig helyenként kialakulhat zivatar, elsősorban északon, északkeleten. A déli óráktól északnyugat felől alakulhatnak ki újabb zivatarok. Majd délutántól éjfélig általában szórványosan lehetnek szélerősödéssel kísért zivatarok. A Dunántúl északi felében, északi kétharmadában a zivatarokat a délutáni órákban viharos szél kísérheti. Az említett területeken, illetve esetleg északkeleten a zivatarokhoz intenzív csapadék vagy egy-egy helyen felhőszakadás illetve kisebb méretű jég társulhat.

Heves zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.