Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 29. 09:28, csütörtök | Helyi

A járás kulturális szakemberi találkoztak

A járás kulturális szakemberi találkoztak

Évindító szakmai találkozót tartott A Vértes Agorája a járás szakembereinek Tatabányán, a Sport Hotelben

Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője összegezte a tavalyi év legfontosabb eredményeit, majd együtt megtervezték a 2015-ös évet. A visszatekintésből kiderült, hogy 2014-ben több mint 15000 embert mozgatott meg az a 260 aktivitás, amely a járás 9 településének kulturális programjait színesítette az Agora Nonprofit Kft. támogatásával. A 2014. évben megkezdett rendszeres személyes konzultációk és a közös szakmai találkozók adják a járási települések és A Vértes Agorája együttműködésnek az alapját.
Az idén is megtrendezik a Kulturális piacot, a Térségi barangolót, a Térségi tehetségválasztót valamint a Faszén Fesztivált is. Ezeken kívül számtalan előadás, produkció, program valósulhat meg A Vértes Agorája közreműködésével a járás településein. Az Agora küldetése, hogy a településeknek szakmai és infrastrukturális támogatást nyújtson.
A járási szakmai kollégák örömmel veszik az Agora programjait, a szakemberek segítségét, a módszertani támogatást, és hasonló folytatást kívánnak az idei évre is.
Az évindító rendezvényt a 25 éves Jászai Mari Színház, Népház épületében folytatta a csapat. Jenei Gabriella és kollégái turné keretében mutatták meg a színházat a térségi szakembereknek. Betekintést nyerhettek a működő színház műhelyeibe, tereibe, titkaiba. A nap zárásaként a Padlás című előadás megtekintése tette teljessé az évindító szakmai napot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya