Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Július 02. 00:00, szerda | Helyi

A jó hangulatot még az időjárás sem ronthatja el

A jó hangulatot még az időjárás sem ronthatja el

Valahogy nincs szerencséje az időjárással a környei Idősek Klubjának, mert bár az eltelt két évben már hagyományt teremtettek az évszakköszöntő programokkal, nem mindig voltak kegyesek hozzájuk az égiek

A hétfői juniálist is szabadtéri, „sátoros” összejövetelre tervezték, az eső miatt végül az épületben tartották meg. De jó hangulatban ott sem volt hiány…
A hétköznapi, megszokott beszélgetéseket, közös elfoglaltságokat színesítik már jó ideje a környei Idősek Klubjában a visszatérő, vidám hangulatú évszakköszöntő és különböző ünnepekhez kapcsolódó programok, melyeknek elmaradhatatlan vendégei a vértessomlói klubtársak is. S természetesen olyan összejövetel is volt, amikor ők látták vendégül a klub környei tagjait.
Halász-Becker Anita szolgálatvezető új barátságok szövődését is célul tűzte ki, májusban például a térségben, Tatabányán, Tarjánban, Vértesszőlősön működő otthonokból, klubokból is érkeztek vendégek, hétfőn pedig a kömlődi Kerényi Béla Református Diakóniai Intézet lakói hoztak csengettyűmuzsikát Környére, s faragott kézműves alkotásaikat is megmutatták, amelyek elkészülte Dieter Thane-nek köszönhető.
A hétfői összejövetel során minden bizonnyal többen nem is értették, hogy miért szólal meg egyszer csak németül az egyik „csengettyűs” és sarkallja tapsra énekével a jelenlévőket. Ő volt Dieter Thane, aki a kömlődi intézettel kapcsolatban álló németországi Bielefeld település révén ismerkedett meg a Környétől pár kilométerre található intézmény vezetőivel, gondozottaival. Ő maga nyugdíjba vonulásáig egy olyan műhelyben dolgozott Észak-Németországban, ahol sérültekkel is foglalkoztak. Mivel egyáltalán nem volt számára ismeretlen a fogyatékossággal élőkkel való munkálkodás, a kömlődi intézetben nagyjából négy esztendeje elindította a „fa műhelyt”, amelyben a mai napig sorra készülnek az ízléses használati és dísztárgyak, s ahová van, hogy évente többször is ellátogat.
Dieter Thane Környére sem érkezett üres kézzel: az intézet lakóinak műsora után egy fából készült szélharangot ajándékozott a környei klubnak, s mint kiderült, ezzel a szolgálatvezető álmát váltotta valóra, hiszen már régóta szeretett volna ilyen mennyezeti kedves díszt a központi közösségi térbe.
A folytatásban Szilbereki Katalin a ’60-’70-es évekbe hívta időutazásra a hölgyeket, urakat például az „Árva fiú”-val, némi „Su-su-bolondsággal”, s a „Most kéne abbahagyni” slágerekkel, ám a juniális még véletlenül sem ért véget. Sőt, a meglepetés csak ezután érkezett: a napokban születésnapját ünneplő vértessomlói 90 esztendős Dodonka Lászlónét köszöntötte Halász-Becker Anita és Koller Viola vértessomlói szociális gondozó, majd következett a vendéglátás ízletes szendvicsekkel, édes falatokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya