Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2016. Május 19. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A klímakutatás az idei Felfedezők napja központi témája

A klímakutatás az idei Felfedezők napja központi témája

A klímakutatás áll az idei Felfedezők napja középpontjában, amelyen paleontológusok, biológusok, bolygókutatók, vulkanológusok, geográfusok igyekeznek közelebb vinni a terepi kutatás világát

az érdeklődőkhöz szombaton, a budapesti Millenáris parkban. A látogatók a rendezvény előadásain, bemutatóin, mini kiállításain keresztül pillanthatnak be a szakemberek munkájába, módszereibe és a felfedezők eszköztárába - közölte a programot szervező Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság az MTI-vel.


A Felfedezők napján idén kiemelt hangsúlyt kap a klímakutatás: az éghajlatkutatóktól a geográfusokon és biológusokon át a régészekig a Föld életének és folyamatainak feltárása érdekében folyatott vizsgálataikról és azok eredményeiről számolnak be.

Az előadásokon túl a vállalkozó szellemű látogatók próbára tehetik tudásukat és bátorságukat az expedíciós hétpróbán, a gyerekek pedig játékos feladatok segítségével bővíthetik tudásukat. A Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország Alapítványa a dunai vizesélőhelyek látványos bemutatójával, a Magyar Földrajzi Múzeum a Balatont bemutató játékával, a barlangkutatók kötélmászó pályával várják a helyszínre érkezőket, de a Tropicarium néhány lakója is bemutatkozik a helyszínen.

Az idei Felfedezők napján Tajvan külön standdal várja a látogatókat.

A rendezvényen a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány idén is odaítéli a Magyar Felfedező Nagydíjat, amelyet Gábris Gyula, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke ad át szombaton. A díjazott olyan expedíciós feltáró tevékenységért kapja az elismerést, amely új szakmai eredményeket hozott, maradandó értékteremtéssel járt és jelentős nemzetközi figyelmet keltett. A kitüntetést korábban Börcsök Péter barlangkutató, a Himalájában dolgozó Irimiás Balázs, valamint Sántha István szociálantropológus vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 22. 16:23, szombat | Belföld

Érdemes lenne bevezetni a kétlépcsős azonosítást az internetes csalások ellen

A kétlépcsős azonosítás (kétfaktoros autentikáció) jelenthet megoldást az internetes csalásokkal szemben - mondta Bársony Péter kiberszakértő szombaton az M1 csatornán.

2020. Február 22. 14:16, szombat | Belföld

Alig egy hét maradt a kgfb-díjak befizetésére

Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére - figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

2020. Február 22. 11:08, szombat | Belföld

Elfogtak egy hackert, aki feltörte egy áruház weboldalát

A rendőrök elfogtak egy hackert, aki egy műszaki cikkeket forgalmazó áruház weboldalát törte fel és a megrendelt árukért nem fizetett - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2020. Február 22. 08:30, szombat | Belföld

Az adatokban rejlik az üzleti siker titka

Egész más felfogásban kell tanítani a statisztikát, mint eddig. Egyrészt meg kell szerettetni a tantárgyat a hallgatókkal, másrészt pótolni kell azokat a matematikai tudáshiányokat -