Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 14. 07:07, péntek | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A klímaváltozásban az embernek alapvető szerepe van

A klímaváltozásban az embernek alapvető szerepe van

Az embernek alapvető szerepe van a klímaváltozásban, de az időjárás szélsőségeit nemcsak a globális felmelegedés, hanem egyéb tényezők is alakíthatják - mondta Juhász Árpád geológus az M1 csatornán csütörtök este.

Azt mondta, a földi időjárást a Nap tevékenysége is befolyásolja, és az idei megfigyelések alapján sokkal kevesebb - a Nap aktivitását jelző - napfolt volt, mint eddig. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a Föld tengelyének apró elmozdulása is "hihetetlen klímaváltozást" okozhat. Ilyen tengelyelmozdulást figyeltek már meg nagyobb földrengések után is - tette hozzá.

Juhász Árpád szerint arról nincs vita, hogy a klíma melegszik és az embernek ebben alapvető szerepe van. Problémának nevezte, hogy a párizsi klímaegyezményben is az országokra hagyták emissziójuk csökkentését, de ezt nem teszik meg.

Címkék: ember, klímaváltozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.