Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Március 19. 12:01, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

A Kodályos fiúk újabb sikerei

A Kodályos fiúk újabb sikerei

Kitűnően kezdték az ERIMA Utánpótlás kézilabda-bajnokságot a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú kézilabdázói.

Hiszen öt korosztállyal (4-8. osztályig) vágtak neki a küzdelmeknek és abból négy korcsoportban is továbbjutottak az országos elődöntőbe, a régiódöntők első helyén végzve.

A 7-8. évfolyamosok már korábban kiharcolták a továbbjutást, most pedig az ötödik- illetve hatodik osztályosok is bejutottak az áprilisi elődöntőkbe. A fiatalabbak(U10) régiódöntőjét Tarjánban rendezték, a Kodály-iskola csapata mellet Tarján, a győri Gárdonyi, illetve Apor-iskola, valamint a Dunaújvárosi Sportiskola gárdája jutott be. Öt csapat lévén körmérkőzéseken dőlt el a továbbjutás és az első két helyezett kvalifikálta magát az elődöntőbe. A tatabányai srácoknak egyik mérkőzés sem okozott megoldhatatlan problémát, néha ugyan döcögősen indult a találkozó, de a végére mindig meggyőző különbségű győzelmet arattak a kodályosok. A Dunaújváros elleni találkozón a máskor kevesebb lehetőséghez jutó srácok is megmutathatták mennyit fejlődtek a tanév során és ők éltek is a lehetőséggel. A torna döntőjét az addig két veretlen alakulat (Tatabánya-Apor, Győr) vívta és a Horváth-legénység ezzel a győzelmével az országos elődöntőbe került.
Az U12-es korosztály Dunaújvárosban ért el szép eredményt, bár nem éppen biztató előjelekkel kezdték meg a szereplésüket a fiúk. Ahogy az várható volt, igazi presztízs csata alakult ki a két csapat között, de a Tatabánya végig vezetve megérdemelten győzedelmeskedett. Külön dicséret illeti a fiúkat, amiért a helyenként vitatható bírói döntéseket is nyugalommal fogadták, és ezúttal is csak a kézilabdára koncentráltak. A csoportkör második mérkőzésén a tatai csapat ellen könnyed látványos kézilabdával hozták a kötelezőt, míg a döntőbe jutásért a Győr "A" gárdáját sikerült helyenként imponáló játékkal maguk mögé utasítani. Az utolsó mérkőzés első felében komoly ellenállást fejtett ki a Győr "B" gárdája, de a kodályos tüzérek ezt is sikeresen megoldották. A végére kicsit elfáradt győrieket aztán magabiztosan, 15:5 arányban sikerült legyőzni, így az ötödikes csapat is hibátlan teljesítménnyel jutott az országos elődöntőbe.

Eredmények:

Kodály – Tarján 17:6

Kodály - Dunaújvárosi Sportiskola 22:6
Kodály – Gárdonyi, Győr 24:11
Kodály – Apor, Győr 21:10

A csapat tagjai: Árendás Bence, Bagi Balázs, Barna László, Bogyó Benedek, Farkas Bence, Gyurmánczi Dániel, Kádár Kevin, Nagy Mihály, Papp Domonkos, Sáhó Marcell, Séfer Dávid, Stadtmüller Balázs, Zovits Zalán

Eredmények:

Kodály – Dunaújvárosi Sportiskola 14:12
Kodály – Kőkúti Tata 18:4
Kodály – Győr „A” 27:10
Kodály – Győr „B” 15:5

A csapat tagjai: Farkas Bence, Horváth Milán, Kamocsai Bendegúz, Gyurmánczi Ádám, Szaák Bence, Barabás Zsolt, Stadtmüller Balázs, Gerencsér Krisztofer, Bogyó Benedek, Papp Domonkos, Bagi Balázs, Barna László, Székely Mátyás, Kucsera Miklós
Mindkét csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói