Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Március 20. 11:33, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A Kölcsey belevetette magát

A Kölcsey belevetette magát

„Egy családi házas városrész képviselőjeként úgy éreztem fontos, hogy ne csak beszéljünk, hanem tegyünk is valamit a háztáji növénytermesztés érdekében.

Rátaláltam a Vesd bele magad! programra és örömmel tapasztaltam, hogy a Kölcsey Általános Iskola lelkesen csatlakozott hozzá” – tudtuk meg Magyarné Kocsis Andreától, kertváros képviselőjétől a program ismertetésének sajtótájékoztatóján.
Idén az ország 339 oktatási intézményének több mint 21 ezer tanulója jutott hozzá az AGRYA vetőmag-adományához a napokban. Ezek termelői áron mintegy háromszázötven forint értékűek és néhány tíz négyzetméter bevetésére elegendő retek, borsó, vöröshagyma, karalábé és sárgarépa magot tartalmaznak. Tatabányán a Kölcsey Ferenc Általános iskola először vesz részt a programban.
„Nyolcvan vetőmag csomagot igényelt az iskola és ebből hatvanat már szét is osztottunk azok között az alsó tagozatos diákok között, akik önként vállalkoztak a növénytermesztésre” – mondta Dr. Bogárné Géber Zsuzsanna az intézmény igazgatóhelyettese, majd hozzátette: a maradék húsz csomagot az iskola udvarán vetik el és gondozzák közösen a diákok, a technika óra keretén belül. A fiatal gazdák által kitalált programmal arra szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét, hogy bizonyos friss élelmiszereket, például zöldségeket különösen nagy anyagi befektetés nélkül meg lehet termeszteni. Így megláthatják, milyen különbség lehet a saját maguk által termelt és a bolti zöldségek között, nem csak ízben, hanem felhasználhatóságban is. A vetőmag csomagok gyereknyelven leírt növénytermesztési tanácsokat is tartalmaznak.
„Kiveszik Tatabányán a helyi termesztés. A gyerekek lelkesedést érdemes kihasználni és ez is egy közös családi program lehet, amit ráadásul a szabadban végezhetnek a szülők és a gyerekek.” – tette hozzá a képviselőasszony. A tanulók és pedagógusaik kertészkedését az elkövetkező hetekben-hónapokban az AGRYA szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik és segítik. A közös tapasztalatokat, eredményeket és a kezdeményezéshez kapcsolódó versenyeket figyelemmel kísérheti mindenki a www.vesdbelemagad.hu internetes oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya