Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2017. November 29. 12:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket támogatja vasárnapi, adventi vásárának bevételével a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) - mondta a szervezet alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra közölte: adventi vásárukat második alkalommal rendezik meg, idén a Millenárison december 3-án. Elmondta, tavasszal kezdődött a szervezés, akkor döntöttek a tavaly részt vevő szervezetekkel közösen arról, hogy a koraszülötteket támogatják a vásár bevételével, és a Melletted a helyem egyesületre esett a választásuk. Hozzátette: a kisbabák anyatejes táplálását is szeretnék segíteni.

Közölte, tavaly 1,5 millió forintot gyűjtöttek egy félnapos rendezvénnyel, akkor a daganatos és leukémiás gyermekeket segítő Őrzők Alapítványt támogatták, idén ennél több pénzt szeretnének.

Király Nóra elmondta azt is, hogy mintegy száz szervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott a kezdeményezéshez. A vásáron csak kézműves termékeket, karácsonyi kiegészítőket, így egyebek mellett mécseseket, süteményeket, mézeskalácsot, karácsonyfadíszt, adventi koszorút lehet majd kapni - sorolta a Ficsak alapítója.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 11:03, szombat | Belföld

Meghalt egy koronavírusos beteg, kettővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt egy krónikus beteg, és kettővel, 4174-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Július 04. 10:06, szombat | Belföld

A Virtuózok hatodik évada a Visegrádi Négyek tagállamai és Szerbia tehetségeit is bemutatja

A Virtuózok hatodik évada a Visegrádi Négyek tagállamai, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja - hangzott el az M1 csatorna pénteki adásában.

2020. Július 04. 09:12, szombat | Belföld

Az Atlanti-óceánt kutató projekt résztvevője lett a tihanyi intézet

Kelet-Európából egyedüliként a Balatoni Limnológiai Intézet vesz rész az Atlanti-óceánt kutató, 11 millió euró költségvetésű nemzetközi kutatóprojektben az EU Horizon 2020 programjának támogatásával

2020. Július 04. 06:15, szombat | Belföld

Terrortámadásokat ösztönző közel kétezer honlapot azonosítottak több ország, köztük Magyarország hatóságai

Terrortámadás elkövetését ösztönző, vagy segítő közel kétezer weboldalt és azoknak felületet biztosító 180 internetes szolgáltatót azonosítottak 17 ország, köztük Magyarország illetékes hatóságai