Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2017. November 29. 12:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket támogatja vasárnapi, adventi vásárának bevételével a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) - mondta a szervezet alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra közölte: adventi vásárukat második alkalommal rendezik meg, idén a Millenárison december 3-án. Elmondta, tavasszal kezdődött a szervezés, akkor döntöttek a tavaly részt vevő szervezetekkel közösen arról, hogy a koraszülötteket támogatják a vásár bevételével, és a Melletted a helyem egyesületre esett a választásuk. Hozzátette: a kisbabák anyatejes táplálását is szeretnék segíteni.

Közölte, tavaly 1,5 millió forintot gyűjtöttek egy félnapos rendezvénnyel, akkor a daganatos és leukémiás gyermekeket segítő Őrzők Alapítványt támogatták, idén ennél több pénzt szeretnének.

Király Nóra elmondta azt is, hogy mintegy száz szervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott a kezdeményezéshez. A vásáron csak kézműves termékeket, karácsonyi kiegészítőket, így egyebek mellett mécseseket, süteményeket, mézeskalácsot, karácsonyfadíszt, adventi koszorút lehet majd kapni - sorolta a Ficsak alapítója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 09:08, szombat | Belföld

Felbocsátották a műegyetemen fejlesztett SMOG-P kisműholdat

December 6-án helyi idő szerint 9:18-kor Új-Zélandról felbocsátották, majd sikeresen pályára állították a műegyetemi fejlesztésű SMOG-P és a magánfinanszírozású ATL-1 kisműholdakat.

2019. December 07. 05:02, szombat | Belföld

Több mint száz éve nem volt ilyen őszünk

Az idei ősz volt a legmelegebb 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

2019. December 07. 05:00, szombat | Belföld

Óriási bírságot kapott a Facebook Magyarországon

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Facebookra; ez az eddigi legnagyobb összegű, fogyasztóvédelmi ügyben kiszabott bírság a versenyhivatal történetében.

2019. December 06. 18:09, péntek | Belföld

A vizsgáltak közül csak hétféle fényfüzér bizonyult biztonságosnak

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát.