Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Május 02. 12:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A kormány előkészíti az elektronikus földhivatali ügyintézést

A kormány előkészíti az elektronikus földhivatali ügyintézést

A kormány felkérte a földművelésügyi minisztert, hogy készítse elő az elektronikus ügyintézés bevezetését a földügyi igazgatásban.

A kabinet erről szóló határozata a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható, amelyből kiderül, hogy a kormány 2016 júliusától szeretné bevezetni az elektronikus ügyintézést a földhivatalokban.

Fazekas Sándornak ennek érdekében a Miniszterelnökséget vezető Lázár János bevonásával javaslatot kell tennie a szükséges intézkedésekre, valamint azok költségére.

A földművelésügyi miniszternek emellett - az igazság-, a belügy- és a Miniszterelnökséget vezető miniszterek bevonásával - elő kell készítenie az elektronikus ügyintézés bevezetését segítő jogszabály-változtatásokat is.

Címkék: földhivatal, online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink