Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 01. 10:47, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kormány már a Malév leállására készül

A kormány már a Malév leállására készül

Kedd este hat órakor lépett hatályba az a kormányrendelet, amely felkészül a MALÉV esetleges csődjére.

Két milliárd forintos keretet különített el a kabinet arra az esetre, ha a nemzeti légitársaság fizetésképtelenné válna.

Eszerint a kártalanítás és segítségnyújtás azon utasok számára biztosítható, akik érvényes menetjegyüket a MALÉV menetrend szerinti járatainak leállását megelőzően vásárolták meg, és jegyük a légitársaság üzemelése beszüntetésének napján, valamint azt követően 3 naptári napon belül biztosít jogot az utazásra; vagy, akik a MALÉV Zrt. menetrend szerinti járatának leállása napján vagy azt megelőzően a célállomásra már elutaztak, és a visszafelé útra 2012. február 29-ig érvényes MALÉV menetjeggyel rendelkeznek. Az esetleges kárigényeket március 31-ig lehet érvényesíteni.

Kedden még a Malév igazgatósági elnöke azt mondta, hogy szerinte a kormány elkötelezett egy nemzeti légitársaság mellett, amelyet a cég stratégiailag kiemeltté minősítése is bizonyít. Berényi János a minősítést olyan védernyőnek nevezte, amely alatt a társaság működni tud, vinni tudja az utasokat menetrend szerint, és mint mondta, reméli, hogy ez így is marad. Hozzátette, hogy ilyen csődvédelem alatt álló légitársaságra máshol is van példa. A Malév igazgatósági elnöke elismerte, hogy állami forrásra nem számíthat a légitársaság, de egyéni befektetőre igen. Állítólag több potenciális befektetővel folynak tárgyalások. Egyelőre viszont a közelmúltban lezárult uniós vizsgálat eredményeképp viszont az állam nem hogy nem adhat újabb tőkeinjenkciót, de a korábban adott 100 milliárd forint körüli összeget is vissza kell fizettetnie.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, MALÉV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére