Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 19. 07:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

A kutyák is lehetnek rákosak - hogyan mentsük meg életüket?

A kutyák is lehetnek rákosak - hogyan mentsük meg életüket?

A rák pusztító betegség, nem csak az embert támadja meg. A két év fölötti kutyák elpusztulásának az első számú oka. Egy 3 éves boxer gazdája első kézből tapasztalhatta milyen az, amikor kutyáját rákkal diagnosztizálják.

A férfi akkor döntött úgy, hogy elviszi kis kedvencét a helyi állatorvoshoz, amikor a négylábú elkezdett sántítani.

A New Yorkban élő kutya gazdája, Hinden elmondta: az orvosok először lokalizálták, hogy pontosan hol fáj a kutya lába, majd röntgen és biopszia segítségével megállapították, hogy tumora van. A boxer oszteoszarkómában szenved, ami a csontrák egy agresszív fajtája. Az onkológus azt mondta, le kell amputálni a kutya egyik mellső lábát, azt követően pedig kemoterápiát kell adni neki. Ez remélhetőleg 1-2 évvel meghosszabbítja életét.

Most a rákmentes boxer a régi életét éli, olyan virgonc, mint előtte. Csak három lába van, de attól még tökéletes - nyilatkozta a kutya gazdája. http://www.foxnews.com/health/2012/05/17/canine-cancer-how-to-save-pet-life/

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.