Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 10. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A lakások 71 százalékában már melegek a radiátorok

A lakások 71 százalékában már melegek a radiátorok

A budapesti távfűtött lakások 71 százalékában már melegek a radiátorok – közölte Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője vasárnap.

Budapesten mintegy 240 ezer lakás fűtését biztosítja a Főtáv Zrt., ezek közül 170 500 lakásban már működik a rendszer. Emlékeztetett arra, hogy a Főtáv Zrt. a szeptember 15. és május 15. közötti időszakban biztosítja a távfűtést.

Szűcs Panni elmondta, a Főtáv Zrt. a távfűtést a lakóközösségekkel megkötött szerződéseknek megfelelően indítja el. Ez azt jelenti, hogy a társasházak a szolgáltatóval kötött megállapodásban rögzíthették, hogy milyen napi átlaghőmérséklet esetén kérik a távfűtés beindítását, illetve – melegebb idő esetén – a lekapcsolását.

Tatabányán is fűtenek

Az erősödő lehűlés miatt Tatabánya 22 ezer fogyasztójánál vasárnap reggel elindította a távfűtést a Komtávhő Zrt. – tájékoztatta a társaság vezérigazgatója az MTI-t. A társaság szeptember 15-re az összes lépcsőházat ellenőrizte és légtelenítette, de a fűtésindítás után egy ideig négy telefonvonalon fogadja a hibák bejelentését, mert gyakori, hogy a lakók még az utolsó pillanatban is végeznek radiátorcseréket, és ehhez leengedik a fűtővizet – tette hozzá Sztruhár Gyula. Az indítás után a fűtés ereje a külső hőmérséklethez igazodik. Ha napközben az idő melegszik, az érzékelők csökkentik a hőmennyiséget, 20 fok felett leállítják a fűtést, este pedig növelik az intenzitását.

Pécsett is felkészültek

A gyors lehűlés okán már péntektől fűtenek Pécs több mint 30 ezer távfűtéses lakásában. Vida János, az önkormányzati többségi tulajdonú szolgáltató, a Pétáv Kft. ügyvezetője vasárnap az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a cég az idén is rendben felkészült a szeptember 15. és április 15. közötti fűtési idényre. Tudomása szerint az indulás zavartalan volt, a szolgáltatás folyamatos. Az MTI korábban úgy értesült, hogy Pécsen egy átlagos, 50 négyzetméteres távfűtéses lakás fűtési költsége mintegy 120 ezer forint évente. Ez az egyik legkedvezőbb ár a százezernél magasabb lélekszámú hazai nagyvárosok között.

Növekszik a fűtött lakások száma Debrecenben

Debrecen távfűtéses lakásaiban folyamatosan kérik a lakók a fűtés beindítását – jelezte Hermann József, a helyi hőszolgáltató ügyeletes diszpécsere vasárnap az MTI érdeklődésére. Tájékoztatása szerint a több mint 30 ezer távfűtött lakás 15 százalékában, 4500 lakásban már vasárnap melegek voltak a radiátorok. A fűtés bekapcsolására folyamatosan érkeznek az igények, ezért a fűtött lakások száma is növekszik, és bár a szolgáltatónak 48 órája van egy-egy igénybejelentés után a fűtés megkezdésére, a bejelentéstől számított néhány órán belül többnyire melegek a radiátorok – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy intézmények eddig nem kérték a távfűtés beindítását, de felkészültek arra, hogy hétfőtől a nagyobb számú közületi igényeket is mielőbb kielégítsék. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére